ParcaMarketim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle bilgi paylaşımınız için çok teşekkürler, reklam vs , billindik fakat maliyeti çok yüksek mecralar. Öncelikle siteyi kelime bazlı yükseltmem açısından neler yapmam gerekiyor , örnek vermek gerekirse yedek parça , çıkma parça gibi kelime aramalarında üst sıralara taşımak için hangi yolları izlemem gerekiyor . Seo firmaları ile görüştüğümde kendileri bahsi geçen anahtar kelimeler ile cep telefonu parçaları aramalarında bile siteyi ilk sayfaya banko çıkartırım gibi kelimeler sarf etmekte ve vermiş oldukları fiyatlar aylık 9k gibi totemde ise yıllık 110k civarı bir rakam yapmakta . Bu konu ile ilgili kimin kapısını çaldım ise her seferinde yüksek mevlalardan bahsediyorlar ve sonucun ne olacağını bilmediğimden ve garantisi olmadığından adım atmak istemiyorum . Gerçek anlamda bu işin ehli kişilerden destek almam gerekli , domainim marka olabilecek ve çok güzel kar marjı sunabilecek bir alt yapıya sahip olduğundan dolayı bu projeyi arka plana atmak istemiyorum ve ne yapmam gerektiğini inanın bilmiyorum kafam çok karışık.

Şimdi farklı bir konuya giriş yapıyoruz o halde. Öncelikle yapacağınız piyasada bilmeniz gerek çok önemli bir püf nokta var. Size lazım olan ziyaretçi değil kitle. Kitle ise reklamdan gelir.

Reklam konusuna değilde, ısrarlı üzerinde durduğunuz seo konusuna gelelim.

Hata Nerede?

Hedefiniz çok yüksek. Bu büyük bir hatadır. Eğer böyle devam ederseniz para kaybeder yada zaman kaybedersiniz.

Önceliğiniz temelden olmalı. Unutmayın: Küçük adımlar zamanlar büyür. Seo çalışmaları için hemen firmalarla konuşmuşsunuz. Halbuki siz daha bu işte yenisiniz. Kazancınız aylık 30 Bin civarı mı? Hayır. O yüzden hemen bu fikri aklınızdan çıkarın.

Forumumuz da bu işi yetenekli bir şekilde yapan arkadaşlar var bunu biliyorum. Firmalar yerine onlara başvurun.

Siteniz zamanla zaten seo çalışmalarına göre yükselecektir ama bu demek değildir ki çok az. O yüzden firmaları aklınızdan çıkarıp, küçük olanlara yönelin. Bu olayada güvenin. Daha önce denediyseniz tekrar deneyin.

Ayrıca seo konusunda kesinlikle hiçbir şey kesin değildir. Söylemlere inanmayın, şunu yaparım bunu yaparım gibi laflara kanmayınız.

Kitle her şeydir. Kitlenizi bulmanız gerek.