Merhabalar..
Yazınızı okudum. Temel sorununuz satış. Bunu biliyorsunuz ve belirtmişsiniz. Satış nasıl yapılır? kimle ürün alır bunları bilmek gerek.
Öncelikle sattığınız ürünlerin ehli birisisiniz. Bu konuda hiçbir sorun yok. Ürün satmak konusu ise internet ortamında zordur.
Bu aşama markalaşma sürecinden geçer. Ziyaretçi olayı elbette bir getiri yapabilirdi fakat bu ticaret bir giyim olsaydı. Sizinki ise bireysel bir satışa pekte cazip gelmiyor.
Yani bireysel olarak oto ürünü almak çok rastlanır bir durum değil internet ortamında. O yüzden çok zorlu bir yol.
Peki neler yapılmalı?
Olayı site bazlı düşünmemek en temel koşul olmalı. Yaptığınız iş oto üzerine ve oto ürünleri söz konusu. Yani tedarikçi olarak işlem yapmanız gerekir. Bir firma/kuruluş bulup, konuşup anlaşmanız gerekecek. Fakat bu küçük çaplı kuruluşların bir sitesi olmalı. Yaptığınız tedarik ile sitelerinde kendi sitenizin reklamını vermeniz gerek.
Reklam bu işin en büyük destekçisidir. Asıl kilit nokta ise nereye reklam verileceğidir. Kalkıp bir yemek sitesine, sağlık sitesine reklam verilemeyeceği için seçimler tabi ki oto üzerine açılan siteler, teknoloji üzerine açılan siteler olmalı. Fakat bu sitelerin mutlaka bir kitlesi olmalı. Buna dikkat edilmeli.
Ticarette Her Şey Mümkün
Öncelikle sitenize de bir kaç blöf eklemek gerekecek. Bu bir ürün hakkında olmalı. Örneğin ''xxx ürününü tükenmeden alın'' ''Stoklar bitmek üzere'' ''İndirim bitmek üzere'' vb...
Aldatmaca bu işin püf noktasıdır. Burada ticaret konuşuyoruz. Bu tarz şeyleri çok büyük firmalar dahi yapar ve yapmaya da devam etmektedirler. Çekinmeden bunları uygulayın. Çünkü insanlar fırsat kaçırmayı sevmez.
Siz yazdıkça yazmaya devam ederim. İyi forumlar.
Öncelikle bilgi paylaşımınız için çok teşekkürler, reklam vs , billindik fakat maliyeti çok yüksek mecralar. Öncelikle siteyi kelime bazlı yükseltmem açısından neler yapmam gerekiyor , örnek vermek gerekirse yedek parça , çıkma parça gibi kelime aramalarında üst sıralara taşımak için hangi yolları izlemem gerekiyor . Seo firmaları ile görüştüğümde kendileri bahsi geçen anahtar kelimeler ile cep telefonu parçaları aramalarında bile siteyi ilk sayfaya banko çıkartırım gibi kelimeler sarf etmekte ve vermiş oldukları fiyatlar aylık 9k gibi totemde ise yıllık 110k civarı bir rakam yapmakta . Bu konu ile ilgili kimin kapısını çaldım ise her seferinde yüksek mevlalardan bahsediyorlar ve sonucun ne olacağını bilmediğimden ve garantisi olmadığından adım atmak istemiyorum . Gerçek anlamda bu işin ehli kişilerden destek almam gerekli , domainim marka olabilecek ve çok güzel kar marjı sunabilecek bir alt yapıya sahip olduğundan dolayı bu projeyi arka plana atmak istemiyorum ve ne yapmam gerektiğini inanın bilmiyorum kafam çok karışık.