aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eski halini atsaydın daha iyi yorum yapabilirdik.
İlk önce kendimden başlamak istiyorum. Yaşım 20 Boy 1.72 Kilom 69
Bu yaz ki Define vücudum :
https://www.instagram.com/p/7e59a0AX...-by=atknuludag
Şuan bulktayım. Hedefim 75 veya 80 Kilo. Optimum serious mass aldım 72 kilo oldum şuan.

- Bu sporun %70'inden fazlası beslenmedir. Diğeri antrenman.
- Antrenman önce ve sonra vücut ağırlığına boyuna yaşına göre yeteri kadar kompleks karbonhidrat almak gerekiyor. Kaliteli (kompleks) karbonhidratlar hacim almana ve kas kütlesinin büyümesine yardımcı olur. Ayrıca vücutta enerji görevi görür.
- Yine antrenman sonra kana hızlı karışan protein almak şart. Bu nedenle Whey proteinler üretilmiştir. Peynir altı suyundan yapılır. Kesinlikle normal besinin yerine geçmez ancak antrenman sonrası yorgun düşen ve parçalanan kasları onarmada büyük rol oynar. Antrenman sonra ne kadar çabuk alırsak o kadar faydalıdır.
- Protein tozu zararlı değildir. İstediğin kadar araştırabilirsin. Hayatında spor yapmamış veya 35 CM kol ile yorum yapanlara inanmamanı öneririm.
- Herşeyin fazlası zarardır. Protein tozunu günde 2 ölçekten (senin için 1 ideal) fazla içersen karaciğerde zorlanma yapar ve zamanla yağlanma olur.
- Hacim almak istiyorsan özellikle sabahları yulaf tüketmeni öneririm.

Dipnot : Optimum serious mass önerimdir. Şuan kullanıyorum biraz pahalı ama etkisi çok iyi. Yalnız bu supplementi kullanıyorsan antrenmanın hakkını vermen gerekiyor.
Hocam önerdiğiniz gainerin tadı nasıl ve hangi aromalı kullanıyorsunuz ? ben gainer aldım ama tadından dolayı içemedim ilk 5-10 gün tükettim ama ondan sonra midem almadı yani içerisindekiler yüzünden de olabilir hardline kullanmıştım şu anda whey protein tozu kullanıyorum tadı cidden çok güzel ve içilebiliyor buna yakın bir tadı var ise sipariş geçebilirim.