EmreCagiran adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba,

Arkadaşlar yaklaşık 5-6 ay önce sigarayı bırakarak spor geliştirmeye başladım. Başladığımda 1,74cm ve 52kg'dım. Aslında sigarayı bırakıp ve spora başlama niyetim tamamen zayıflıktı.

Bu süreç içerisinde 61kg buldum. Tabi bu kiloyu alırken vücudumdaki değişiklik beni felaket memnun etti Protein tozu vs.. kullanmadım ve kullanmamda diyordum. Lakin son 1-2 aydır vücudumda bir değişim gözlemliyemiyorum.

İnternette sürekli okuyorum sağa sola soruyorum bir türlü cevap bulamadım.

SPOR YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 3 MADDE
1- Düzenli Spor Yapmak
2- Düzenli Uyku
3- Düzenli ve Bol Proteinli Besinler

Spor yaparken vücut geliştirme için şu yukarıdaki 3 maddenin netliğini herkes tastikliyecektir. Uykumda ve sporumda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Sürekli ağırlıkları yükseltiyorum güç kazanıyorum bir türlü hacim yok. Son 1-2 aydır hacim alamıyorum bir türlü.

Araştırmalarım doğrultusunda protein yeterli gelmiyor. Tüm şartları sağlıyorum ama proteini ne kadar tavuk göğsü ve yumurta alsam da yeterli olmuyor diye düşünüyorum.

Bu noktada Protein Tozuna girmeli miyim? Yoksa böyle devam edip sabretmeli miyim?

LÜTFEN BİLGİLİ ARKADAŞLAR CEVAP VERSİN.

Teşekkürler..

Hocam eski halini atsaydın daha iyi yorum yapabilirdik.
İlk önce kendimden başlamak istiyorum. Yaşım 20 Boy 1.72 Kilom 69
Bu yaz ki Define vücudum :
https://www.instagram.com/p/7e59a0AX...-by=atknuludag
Şuan bulktayım. Hedefim 75 veya 80 Kilo. Optimum serious mass aldım 72 kilo oldum şuan.

- Bu sporun %70'inden fazlası beslenmedir. Diğeri antrenman.
- Antrenman önce ve sonra vücut ağırlığına boyuna yaşına göre yeteri kadar kompleks karbonhidrat almak gerekiyor. Kaliteli (kompleks) karbonhidratlar hacim almana ve kas kütlesinin büyümesine yardımcı olur. Ayrıca vücutta enerji görevi görür.
- Yine antrenman sonra kana hızlı karışan protein almak şart. Bu nedenle Whey proteinler üretilmiştir. Peynir altı suyundan yapılır. Kesinlikle normal besinin yerine geçmez ancak antrenman sonrası yorgun düşen ve parçalanan kasları onarmada büyük rol oynar. Antrenman sonra ne kadar çabuk alırsak o kadar faydalıdır.
- Protein tozu zararlı değildir. İstediğin kadar araştırabilirsin. Hayatında spor yapmamış veya 35 CM kol ile yorum yapanlara inanmamanı öneririm.
- Herşeyin fazlası zarardır. Protein tozunu günde 2 ölçekten (senin için 1 ideal) fazla içersen karaciğerde zorlanma yapar ve zamanla yağlanma olur.
- Hacim almak istiyorsan özellikle sabahları yulaf tüketmeni öneririm.

Dipnot : Optimum serious mass önerimdir. Şuan kullanıyorum biraz pahalı ama etkisi çok iyi. Yalnız bu supplementi kullanıyorsan antrenmanın hakkını vermen gerekiyor.