ismailix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2. el sizin için idealdir. güvenlik önemli olacağı için vw marka eski kasa araçlar
----
hakikaten tvlerde ve radyolardaki kredi reklamları öyle masum hale getirmişler ki, toplum olarak kredi çekme meraklısı bir toplum haline geldik.

faiz müslümana haramdır. annesiyle zina yapması kadar haramdır.

Hadisi Şerif:
- Hz. Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Faiz yetmiş çeşit günaha sebeptir. En hafifi kişinin anasıyla zina yapması gibidir."
Hocam bir yandan doğru ama maalesef ki pazardan aldığın bir meyvede bile faiz var, dolar kuru vs onları hiç saymıyorum bile.

Lone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben hiç bir zaman sıfır araba alma taraftarı değilim . Ama çok rahat biriyseniz paranızın hesabını bilmiyorsanız tabiki sıfır araba almanız iyidir .

biraz daha uygun fiyata sıfır araba tadında araçlar var , sonuçta burdaki bir çoğumuz imkanı durumu belli .
Doğru imkanlar kısıtlı tabii ama benim elimde şöyle bir imkan var, engelli raporu ile alırsam %45 kar ediyorum, yani 50 milyarlık bir arabayı 25 bin gibi bir fiyata alabiliyorum ondan dedim. Satarken zarar etmeyeceğim.

Yup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kredi çekmeyin bence bütçenize göre temiz bir ikinci el araç alın.
Dikkate alacağım hocam görüşün için teşekkürler.

Hublot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkes tertemiz kalpli olsa kimse almaz sıfır araba..
Doğru maalesef...

digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kredi çekilip sıfır araba alınır mı?
Araba çok hızla değer kaybeder.
Arabayı bugün aldın, yarın satmaya kalk büyük para kaybedersin.
Sıfır arabayı aldın, sen kredi taksitlerini bitirmeden o araba değerini o kadar çok kaybedecektir ki kredin bitmeden pişman olacaksın.
Hele arabayı ticari amaçla kullanmıyorsan, yani araba sana para kazandırmıyorsa iyice saçmalık.
Düşünsene arabanın yeni olmasının getirdiği meseleleri. Yetkili serviste yaptıracaksın tüm bakımlar bindirimli olacak. Kaza maza yaparsan orjinal parçalar orjinal fiyata gelecek. Kaskon daha yüklü olacak.

Eğer ilk araban olacaksa borçlanmadan elindeki nakitle bulabildiğin en temiz arabayı al. Sonra her sene para biriktirerek modelini markasını geliştir. Kolay satılabilecek renk ve modelleri kovala.

Ekonomi ve mantık ikinci el araba al der. Ama egon, nefsin sıfır arabaya bineyim diyecek. Senin araba fiyatını %8-10 faiziyle bankaya öderken senin araba borcun bitmeden kendi fiyatının %20-25 altına gerileyecek. Toplamda %30 gibi büyük bir zararın içinde olacaksın.
Şöyle bir şey var ama hocam ilkten yazmayı unuttum, eğer sıfır araba alırsam %90 ağır engelli raporum var bu rapor sayesinde 100 bin TL olan arabayı 50 bin 50 bin olan arabayı da 25 bin gibi bir fiyata vergi ödemeden alabiliyorum. Ondan ikisi arasında kaldım.

Lone adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşüncelerime tercüman oldu