Merhaba,
Konuları çekerken kullandığınız sorgunuza join ekleyerek daha rahat yanıt alabilirsiniz.
select * from konular right join sayfakategori on konular.ust_id = sayfakategori.id gibi.
Kolaylıklar.
bluexpres öncelikle yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkürler yalnız kafama takılan bir soru var bunu cevaplayabilirsen hem öğrenmiş olurum hemde kendime ona göre bir yol çizerim.
Belirtmiş olduğun örnekte iki adet tablo var "konular" ve "sayfakategori" bu iki tabloyu yanlış anlamadıysam right join ile bağlamışsın yalnız benim yapmak istediğim işlemi tek tablo üzerinden yapmak istiyorum sadece "sayfakategori" tablosunda bulunan 'kat_id' , 'ust_id' ve 'kat_adi' tablo değerleri ile sayfaya hem kategori adını hemde üst kategorisinin adını yazdırmak istiyorum aşağıda örnek resim var bakarsan beni daha rahat anlayacağını tahmin ediyorum.
"Bağlı Sayfa" yazan sütunda üst kategori id si yerine üst kategorinin görünmesini istiyorum bu sayede aynı isime sahip kategorilerde hangi kategorinin doğru kategori olduğunu anlayıp gerekli düzeltmeleri doğru kategoride yapmak istiyorum.
Not: Bilgim yeterli olmadığından kusura bakmayın sizi de uğraştırıyorum.