digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vücudun direnç noktaları vardır.
Sabırlı ol. Kas gelişimi uzun süre yatay gidip sonra dikeye dönen bir parabol grafiktir.
Yani senin ilk başta aldığın sonuçlar çok iyi.
Genelde insanlar ilk 4 ay çok büyük gelişim katetmezler.
Ama sen kilosuz olduğun için gelişimi yakından izlemişsin.
Ancak sabır et.
Genelde gelişim 5-6 ay sonra hız kazanır.
Sen vucüt kimyanı anabolik halde tut yeter.
Vücut direnci bir yerde kırılır.
Şu anda vücut kimyanı kas yapması için zorluyorsun o da direniyor.
Bu arada akşam yatmadan çökeleği sakın unutma.
Gece casein proteini bu işin en kilit desteklerinden biri.
Günün 8 saatini proteinsiz geçirme.
Ya çökelek yerine lor peynir gitmez mi? Bol miktarda elimde varda onu tüketiyorum

Aynı zamanda sabret çalış devam et diyorsunuz yani. İnsan oğlu işte bir işe girdimi direk sonuç almak istiyor İlk 4 ay ucundan gösterdi güzelliğini sonra durunca sinir oldum

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:03:48 -->-> Daha önceki mesaj 11:59:53 --

sesusera adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar başladığımda ben 48-49 kiloydum şu anda 61-62 arası gidip gelmekteyim bende de bir gelişim durma söz konusu oldu 55 kiloda da kalmıştım uzunca süre.
diyetisyen ile görüştüğüm de vücudun belli bir noktadan sonra platoya ulaştığını bunu aşmak için içerisinde glutamin içeren ek besinler/takviyeler/aminoasitler önermişti ve beslenme , uyku , günlük tüketilen protein miktarına dikkat etmemi aynı şekilde beslenmeyi arttırarak devam etmemi söylemişti...

Ek Olarak protein tozu sizin plato noktasını aşmanızda fayda sağlamaz sadece günlük tüketmeniz gereken protein miktarının bi kısmını oradan karşılayabilirsiniz yaklaşık günde 61-62 kilo bir insanın 130 gr protein alması gerekir ki ( yapılan işe göre değişir ben gün içerisinde hareket etmiyorum ) vücut kaslardan yemesin kas gelişimi durmasın ve bunun yanında yaktığınız kaloriye göre karbonhidrat yüklemesi yapmak zorundasınız , bence 1 ay daha sabredin mümkünse ölçü alın ve vücudun üretemediği bazı aminoasitleri dışarıdan almayı deneyin hacim yapmak için kreatin yüklemeside yapılabiliyor bende etkili olmuştu kiloyu arttırmak kas kütlemi çoğaltmak için kullanmıştım. şu anda hedefim 65 bendede duraksama var .. yani pes etmeyelim çalışmaya devam
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle eğer profesyonel spor yapmayacaksan yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi kreatin yüklemesini unut. Kreatin kreatinine döner ve böbrek ve karaciğer için çok zararlıdır. Bugün bir şey görmezsiniz ama sonra 45 yaşında Sinan Şamil Sam gibi siroz olabilirsiniz.

Bence senin sorunun eksik protein almak değil. Proteini doğru zamanda almamak.
Anlattığına göre yumurta ve tavuk ile sağlıyorsun protein ihtiyacını.
Yumurta ve tavuk sindirimi vakit alan, ve senin acil ihtiyacına hızlı tepki vermeyecekleri için arada kas yıkımları yaşatırlar.

Akşam yatmadan yarım saat önce 200 gram çökelek yemeni.
İdmandan hemen sonra da 200 gram lor peyniri tüketmeni öneririm.

Bu söylediklerim aslında bodycilerin uyguladıkları idman sonrası whey protein, akşam yatmadan casein proteini rejiminin doğal yoludur.
Bodyciler çökelek ve whey yerine toz tercih ederler. Çünkü çökelek tuzlu olduğu için su tutar, lor da tuzsuz olsa da biraz yağlı bir peynirdir.
Ama sen zayıf olduğun ve hacim yapmak istediğin için biraz ekstra yağ ve tuz seni bozmaz.

Üstelik doğru proteinleri, doğru zamanda, doğal yollarla ve çok daha ucuza alırsın.

Çökelek ve lorun kilosu 5-6 lira. Kaliteli protein tozunun 960 gramı 150 liradan başlıyor.
Bu arada konuyada resim ekledim. Belki farklı fikirler oluşabilir diye. Şu vücuda hacmi getirmem gerek inat ettim