İşine göre müslümanlık yoktur. Müslüman yahudi veya hristiyandan kız alır ama kız veremez.
hopaaa geldi yine dinciler diye atlamayın arkadaşım. Gereksiz konuşmaya gerek yok.
Alevilik bir mezhep değildir. 4 mezhep islamiyete aykırı olmadığına göre mezhepler arasında kız alıp vermek caizdir.
Şimdi çıkan bazı görüşler bunun aksini iddia etse de kesinlikle yanlıştır.
Türkiye'de din dil ırk meselesi bitmez, bitmeyecektir. 5000 yıldır var olan birşeyi nasıl bitireceksin son zamanlarda bir girişim oldu da bitmedi yine. Ona bakarsan yurtdışında bu konu filmlerde gösterildiği gibi değil daha katı. Hristiyanlar arasında bile kız alıp vermek çok dikkat ettikleri olay. Birisi birinin tarikatına kız vermez kız almaz. Keza yahudilerde de durum aynı.
Dediğim gibi Türkiye'de bitmez çünkü kalıplaşmış bir durum vardır, kimse kural kaide, hadis, ayet açıp okuyup araştırmadıkları ve büyüklerinden duyduklarıyla hareket ettiği için bitmez. Allah kolaylık versin konu çok derin eminim ama siz evlenseniz bile ilerde mutlaka sorun çıkacaktır. Ben kendi köyümden komşumla evlendiğim halde 5 yıl sonra boşandık. Sebep mi tamamen aile faktörüyle.
O bahsettiğin fanatiklik yada adı her neyse, bir gün olacak bir taraf evinize gelmek isteyecek, senin suratın asık, senin tarafın gelecek yengenin suratı asık. İlk zamanlar batmayacak bunlar ama zamanla batacak, en ufak laf, en ufak tavırlı davranış uzun süren kavgalara dönüşecek ve büyüklerden birisinin "ben öyle olacağını söylemiştim" demesiyle mahkemede bu iş bitecek... öyle yada böyle aynı yazdığım gibi olur.
Allah kolaylık versin zor bir karar ben ikinci evliliğimde (rahmetli annem hariç) ailemi karşıma aldım "ya arkamda durun destek olun, yada karşıma çıkmayın" dedim. Onlar da karşıma çıkmamayı seçtiler. 2 yıldır mutlu mesut bir evliliğim var eşimin ailesiyle aram çok iyi (Allah bozmasın).