İlk 2 etkinliğe katılmıştım ama buna katılamadım malesef. Farklı bakış açıları yakalamak her sektörde önemlidir. Bu sektördede konuşmacıların anlattıklarından, deneyimlerinden, gösterdiklerinden örneğin şunu çıkarmıştım, zor bir arama teriminde 1. sırada olmak yerine o sektörde farklı onlarca terimde bulunabilir olmak daha az maliyetli, daha az uğraşlı ve daha verimli olabilir.

Yani başarı ölçümlemesini sıralama ile yapmayı bırakıp dönüşüm başına yatırım maliyetleri, organik ziyaretçi trafiği, organik ziyaretçi arama terimi çeşitliliği ve organik ziyaretçinin dönüşüm oranı (organik ziyaretçi kalitesini anlamak için) gibi faktörlere bakmak lazım. Bu adsenseden para kazanan birinden tutunda en büyük kurumsal dediğimiz firmalara kadar hepsinde geçerlidir.

Ayrıca ben bu tarz sektörel konferanslarda hiç ucuz konferans görmedim. Mühendislik odalarının bile yaptığı konferanslar eğitimler bir kaç gün için binlerce tl ye çıkabiliyor. Fiyatın yüksek olması maliyetleri kurtarmanın yanında sektörle ilgili/bilgili katılımcıların gelmesi için bir filtre görevide görüyor.