ewigo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

vpn mantığı şöyledir siz nete vpn(server) üzerinden bağlanıyorsunuz amaç ip'niz gizlenmesidir. vpnin nete olan bağlantısı iyi olabilir ama belirleyici olan sizin altyapıdır 8mbps ttnet kullanıyorsanız isterse vpn sağlayıcınız 1gbps olsun pinginiz 8mbps olarak görünür
Hocam sanırsam ping değeri ile hız değerini karıştırdınız. Benim kastım download hızı değil de yapılan iletişimin yanıt süresidir ve bu hız düşük olsa bile ping değerleri kolay kolay değişmiyor.
Örneğin aynı altyapıda 15 mbps hızlı birisi ile 40 mbps olan kişiler aynı 1 ms ile bağlantı kurarlar sadece dosyayı indirme süreleri farklıdır.
Durumu şöyle anlatmak istiyorum;
İstanbul host edilen vpn bir makineye bağlanıyorum ping değeri 1 ms civarı,
Istanbul host edilen bu vpn de Almanya'ya bağlanıyor ve Istanbul Almanya sunucular arası ping değeri 40 civarı.
Buna göre eğer aktarmalı bağlanırsam benim pingim yaklaşık 42-43 gibi bir değer alıyor.
Eğer yaşadığım şehir Izmir'den Almanya'ya direkt bağlantı kurar isem pingim 60-65 arası oluyor.
Bunu internette uzunca bir süre araştırdım ve çalışan bir sistemdir. Hatta şuanda bu sistemi oyun için kurmuş ve işleten şirketler bulunuyor.