Öncelikle ilaç olarak soruyosan Champix diyorum. Ben kullanmadım ama bi arkadasım kullandı 6 ay falan içmedi sonra demek ki bu ilaçla bırakabiliyorum iyi o zaman istediğim zaman tekrar içer bırakırım dedi ve tekrar başladı

İkinci olarak elektronik sigaraların bazı kartuşlularından bildiğin nargile dumanının 2 katı falan duman çıkıyo yani olay dumansa ya da ağız alışkanlığıysa onu deneyebilirsin.

Bunların hiçbiri beni sarmadı diyosan alışkanlıklarını değiştir. Mesela yemeğin üzerine sigarayı yakma. Biraz zaman geçsin yemeğin ağırlı da geçsin öyle iç. Çünkü sigara içen herkes yemeğin üzerine deli oluyo sigara için. Sigara yerine onun yerini dolduracak bi şey bul ne bileyim cerez mesela. Aradan 1 saat geçsin ymeekten sonra o zaman yak bi sigara. Ama bunu kendine ceza olarak yapma. Yani yemekten sonra 1 saat gözün saatte sürekli dakika sayacaksan bi işe yaramaz. Çünkü o zaman o 1 saatin sonunda kendini cezalandırmışsın da şimdi de ödüllendiriyomussun gibi olacak. Böyle olmaması lazım senin sigarayı vücudunun istediğinden cok alışkanlıktan içtiğin zamanları değiştirmen lazım. Ben şu anda ailemin yanındayım ve evin içinde içmiyorum mesela koku olmasın diye balkonda içiyorum. Hava da soğuk oluyo genelde normalde içerde olsam 10 içecekken dışarda 1 içiyorum 2 içiyorum. Sen de evin içinde içme mesela bunu değiştir. Kafada bitirme diye bi şey yok. İnsan kendi kendine yalan söyleyemez böyle bi konuda. Ama sigarayla doğmadığını, olmazsa olmaz bi şey olmadığını da unutma. 40 sene içen adamlar bırakıyo bi günde.