Yazının tamamını okudum. Öncelikle eline sağlık, güzel bir yazı olmuş. Bu konuyla ilgili daha önce Türkçe bir yazı görmemiştim. Hep yabancı kaynaklardan faydalandım şimdiye kadar.

Yazıda anlattıklarının çoğu benim için bilindik şeylerdi ama hepsini uyguladığımı söyleyemem. Yazıda keywords'lerle ilgili pek bilgi yok, bununla ilgili bir kaç ipucu eklenebilir. Mesela en basitinden -android için- uygulamanın ismine yerleştirilecek bir anahtar kelime uygulamanın o kelimede 15-20, belki daha fazla yükselmesini sağlayabilir. Büyük bütçelerle reklam verip top free listelerine giremeyenler için en çok indirme getirecek yer aramalardır. Bu sebeple başlığa anahtar kelime eklemek genelde sıralamalarda yükselmeyi sağlar.

"Anahtar kelimler ile oynamayın" kısmı dikkatimi çekti. Burada kastedilen aynı kelimeyi 4-5 kereden fazla kullanmama mı yoksa açıklamayı bir kere yazıp bir daha değiştirmemek mi? Bahsedilen açıklamayı bir kere yazıp değiştirmemekse; yabancı kaynaklarda gördüğüm kadarıyla açıklamayı zaman içinde geliştirmeyi/değiştirmeyi tavsiye ediyorlar.

"Asla ama asla başka bir uygulamanın açıklamasını bire bir veya cümle cümle kopyalamayın." kısmı benim için yeni bir bilgi. Açıklama yazmaktan sıkıldığım için zaman zaman sağdan soldan cümleler aldığım oluyordu . Genelde değiştirerek yazıyordum ama benzer 1-2 cümle arada kalmış olabilir.