beyler hangi savaştan , hangi ordudan , hangi atom bombasından bahsediyorsunuz Allah aşkına ?
uzay çağına geldigimizin artık farkına varın .Tankları,bombaları , asker sayılarını kıyaslamayı bırakın. Artık bunların hiçbir önemi yok.
Uzay çağında olduğumuzu fark etmenizi öneriyorum.Çağımızdaki savasların artık hiçbirinde tek kurşun bile atılmayacak ki siz atom bombalarından falan bahsediyorsunuz komik bir şekilde.
Doğalgaz olayı en basit örnek , kötü anlamda söylemiyorum ancak Rusya doğalgazı kesse , başka ülkelerden tedarik etmemizi de engellese bizim zaten o sözde tankları, topları , bombaları kullanacak enerjimiz bile olmaz.
Tersinden de bir örnek vereyim , kuş gribinden daha tehlikeli bir virüs üretip bir şekilde Rusya'ya bulaştırdıgınızı düşünün.Adamların ne top kullanacak askeri ne de emir verecek generali kalır.
Hiçbirimizin hayatı boyunca ne bir atom bombası patladıgını göreceğini (ki artık nitrojen bombası var, atom bombasının binlerce kat kuvveletisi ) sanmıyorum.
Yeni çağda artık savaşlar siber yada ekonomi savaşları olacak. Tek tuşla ülkeler karanlığa gömülececek , temel ihtiyaclara muhtac bırakılabilecek...
Ayrıca asıl konumuza gelirsek herhangi ters bir durum iki ülkeninde yararına olmaz.
Benim fikrime göre biz daha çok zarar görürüz çünkü bir çok konuda dışa bağımlı bir ülkeyiz.Hele şu son 15 yılda ortadoğunun halini dikkate alırsak savaş bilmemne derken 2 kat daha dikkatli konusmak lazım.Yoksa bizim tankımız var , oyumuz var diye atıp tutmak oldukça kolay...
Hükümetin şu an ki duruşu oldukça iyi ancak umarım dik durmakla efelenmeyi karıştırmamalı.Şu an Rusya'ya el uzatıldı, umarım bu sorunda çok büyümez.
Ayrıca Rusya'yı da o kadar hafife almamak lazım diye düşünüyorum.Arkamızda Nato'nun olması çok büyük bir avantaj ancak yıllardır ABD ile "soğuk savaş" yapan bir ülke tahmin edeceğimiz gibi o kadar da "yaaa bişey olmaz , biz delikanlı adamız" tavırlarıyla geçiştirilemez.
Olası bir savaş (Allah korusun) 3. Dünya savaşı anlamına gelir ve Dünya'nın bundan kolay kolay toparlanabileceğini düşünmüyorum.
10 dakika önce "Marmara depremini Abd'liler yaptı , Avcılarda oturuyordum kızıl bulut vardı.İsrail'in uçağı bile düştü hatta bilmiyomusun olummmm "diyen adamın "oğlum incirlikte 10 tane atom bombası var , sıkıntı olursa atarız Moskova'ya yaslanırız arkamıza" tarzı konuşmaları da oldukça trajikomik..
Son söz ; Yurtta barış , cihanda barış. M.Kemal Atatürk