Merhaba arkadaşlar
Ustadlar bu sorum biraz sizlere yönelik yardımcı olabilirseniz sevinirim
kurulalı 5 ay olmuş bir e-ticaret sitesi için seo yaparken nasıl bir yol izlemeliyiz, nasıl bir seo stratejisi belirlemeliyiz?
Açıkcası benim düşündüğüm paravan bloglara ağırlık vermek bunun yanında sosyal medya ve video, web 2.0 backlinklerle desteklemek geçiyor siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Şimdiden teşekkürler..
Merhaba,
Aynı şekilde benimde 9 aylık bir e-ticaret sitem var. Güzel bir grafik yakaladım.
Bu konuda kendimce izlediğim yolu anlatmaya çalıştım.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki. Genel bir e-ticaret siteniz var ise sadece reklam yada sadece seo yaptırmanızın pek bi mantığı yok diye düşünüyorum. Piyasanın devlerinin arasına düşük bütçeler ile sıkışamazsınız. Lakin tek kategori yada tek ürün satışlarında ilk hedefinizin site içi seo optimizasyonu daha sonra backlink lerle destekleyerek anahtar kelimenizin google da ilk sayfaya çıkarmaya bakın derim. Reklam kısmı anahtar kelimenizin ilk sayfaya çıktığından sonra başlamalı.
Kendi sitemden örnek vererek konuşuyorum. 3 anahtar kelimemde google da ilk sayfada. Bu kelimeleri ilk sayfaya çıkarana kadar seo paketleri aldım. 9 aylık sitede şuana kadar toplam reklam bedelim 600 TL yi geçmemiştir. Buna karşın 20.000 TL civarında bir cirom mevcut.