Rica ederim umarım işinize yarar.
Yok ben Sanal Dershane kanalından indirmedim onu da gördüm ama çok fazla video vardı ve her şeyi incik cıncık anlatıyordu, ilk önce bu dersleri bitirip kendini geliştirip sonrasında inciğe cıncığa girmek daha mantıklı olacaktır diye düşündüğümden ilk olarak ana şeyler sonrasında anaların alt taraflarıyla ilgilenmek daha verimli olur bence. Bakalım şunlar bitsin, Sanal Dersane'nin o derslerine de göz atarım. Belki de videoları izlerken anlatışı hoşuma gitmez çocuğun kapatırım direkt Sanal Dersane üzerinden çalışmaya devam ederim.
Peki şunu söyleyeyim 2 günde 31 video izledim demişsiniz, daha önceden amatör de olsa yazılımla uğraşan insanlar sizce başarabilir mi o videolar sayesinde? Hadi benim daha önceden 4-5 dilde altyapım prof olmasa da normal düzeyde var ben izler anlarım ama bilmeyen ya da az bilen anlar mı aslında o önemli. Gerçi kafayı verirse herkes anlar ama... Eğer dediğiniz kanalın videolarını da indirirsem onu da paylaşırım burda herkes faydalanır.
Edit: Yalnız adamların şu tanıtım videosunu izledim de, dedim ki boşver bildiğin şeyleri tekrardan öğrenmeyi bu dersler ile başla geç adamların tanıtım videosunda yazdığı her şey bildiğim ama yapmayı unuttuğum şeyler en iyisi ben bundan başlayayım, hiç bilmeyen arkadaşlar benim toparlayıp paylaştığım videolar ile başlayıp bu derslere devam etsinler. Ben bunları da indiririm, yakında da upload eder buraya koyarım aga
https://www.youtube.com/watch?v=3iE_ZxBB-tc
Evet hocam ben Bilgisayar Programcılığı bölümünü bitirdim. Android Programlamayı kendim uğraşarak öğrenmeye çalışmıştım fakat sadece kurulum kısmından sonrasını pek inceleyemedim, Aslında tüm programlama mantığı birbirine benziyor birşeyler öğrenmek istiyorsak fayda sağlamayı hedefleyici bir proje fikriyle kendimizi geliştirebiliriz. Ben bireysel olarak eğitim sektörü ile ilgili bir proje geliştirmeye çalıştığım için Kendime çeşitli fikirler ortaya atıp onları nasıl yapabilirim. yaptığım şeyi dahada nasıl iyileştirebilirim. buna yönelik eğitmeye çalışıyorum kendimi yoksa A'dan Z'ye ne kadar çok ders izlensede faydası sadece teoride olur fikrindeyim. Ortaya çıkardığınız şeyler yapılmış şeyler olabilir bunun hiçbir önemi yok siz var olan şeylerin kendinize göre eksiklerini belirleyip biraz daha iyisini yapabileceğinize inandığınızda ortaya çok harika şeyler çıkıyor benim proje fikrim Lise 4'te Tercih yapma kararımla birlikte başlamıştı. Tercih yaparkenki yeterli bilgi alınamaması hedefleri iyi tanıyamama gibi birçok nedenden dolayı fikirler geliştirmeye başladım. bu fikirleri daha iyi nasıl yarar sağlayabilirim üzerine hala düşünüyorum ve not alıyorum.
Özetle söylemek istediğim, Yeni başlayacak kişiler için Android Programlama konusunda şahsi fikrim temel yazılım mantığınızı algoritma mantığınızı geliştirmeniz yönünde ayrıca herkesin anlama algılama ve uygulama yeteneğine göre değişir. Birimiz tek seferde öğreniriz. diğerimiz birden fazla tekrar ederek öğrenir.
Ama 1 kez denemeyle birşeyler olmuyor yada sürekli hatalarla karşılaşıp o hataları çözümlemeye çalışarak daha çok öğreniliyor.
Öğrenmenin temelinde "Ortada var olan bir sorunu çözüme kavuşturmaya çalışmak" olarak söyleyebilirim.
Bu konuda daha çok söylenebilecek şeyler var ama öğrenmeye açık kendini geliştirmeye çalışan insan olumsuzluklardan sonuç çıkarıp, tekrar tekrar deneyip başarıya ulaştıkça daha iyi sonuçlarla karşılaşabilir.
İsteyen herkes istediğini öğrenebileceği milyonlarca türkçe ve yabancı kaynaklara ulaşabilir ve isteği alanda kendini geliştirebilir.
Mesajımı sıkılmadan okuyan herkes'e teşekkürler. Yanlış telafuz ettiğim yada fikrimde yanlış olan şeyler varsa iletirseniz bende kendimi sorgulamayı ve geliştirmeyi eleştirmeyi seven birisiyim. Herkes'e iyi forumlar