Merhaba arkadaşlar,
Ben uzun süre yurtdışında yaşadım ve Türkiye'ye geldiğimde en garipsediğim şeylerden birisi de Trafik Sigortası ve Kasko oldu. Çünkü biz kasko yaptırınca ek birşey gerekmiyordu.
Zorunlu Trafik Sigortası (trafik sigortası, trafik poliçesi gibi gibi) isimlerle de anılıyor. Bu siz kaza yaptığınızda suçlu olanın değil masum tarafın zararını belli bir miktara kadar karşılıyor.
Kasko ise hem sizin tamirinizi hemde karşı tarafından Trafik Sigortasının üzerinde kalan masraflarını karşılıyor.
Tabiki burada da "Kasko Kasko'dur" deyip geçiyoruz ama geçmemek lazım. Kasko içeriğinde deprem terör şu bu var mı araştırmak lazım. Sonra bir gün molotof atarlar araba patlar. Where is my kasko? dersiniz ama boşa. Orada bir terör maddesi sizi mahveder, yada kurtarır. Birde geçende gördüm haberlerde deprem oluyor ve yer yarılıp resmen bir kaç park halindeki arabayı götürüyor. Bu durumda kaskonuz olsa bile deprem maddesi dışarıda bırakılmışsa, hadi size geçmiş olsun...
He bir de kooperatif vb sigortacılar var. Zurna Sigortacılık bana 300 tl fiyat verdi. Misal düşünün 1.000 tane müşteriniz var 300 tl aldınız 300bin tl cironuz var. bu arabalardan sadece 60 tanesi ortalama 5bin tl lik kaza yapsa. Adamların elde avuçta bişi kalmadı, e hani bunun vergisi çalışan maaşı, sgk sı şusu busu. Burada olan size oluyor ve teminatı karşılayamayan kooperatif batıyor. Kırmızı ışığı görememenin yada "nerden geldi la bu araba" sözünün size bedeli 5bin TL oluyor (yada daha fazla, ben verdiğim örneğe göre söyledim).
Bu yüzden arkadaşlar siz siz olun adı sanı duyulmamış sigorta şirketlerinden sigorta satın almayın. Ak sigorta, Allianz, Mapfre vb varken abuk subuk yerlerden sigorta falan yaptırmamak lazım.
Eğer diyorsanız ki, "ben kesinlikle kaza yapmam" sigorta benim için sadece formalite. O zaman adresiniz adı sanı bilinmeyen şirketler...