Merhaba hocam,
Ben 1 yıldır düzenli spor yapıyorum. (4 gün olmak şartı ile)
Definasyon döneminde ise (+1 gün hit cardio yapıyordum)
Ben spora ilk başladığımda sıska biriydim omuzlarım ufacıktı. Spordan sonra acayip hacim aldım ve şuan bulk(hacim) dönemindeyim.
Eğer kilo almakta zorlanıyorsan metabolizman çok hızlı çalışıyor demektir veya yeteri kadar beslenmiyorsun demektir. Sana önerim gainer(kilo aldırıcılar) kullanman. Optimum serious mass önerimdir. (1 servisinde 1500 civarında kalori olması gerek) Ancak dikkat etmeden gereken husus bunlar besin takviyesidir. Tek başına işe yaramaz. Bununla birlikte protein ve kompleks karbonhidrat (bulgur, lapa pilav gibi) tüketmen gerek. Ayrıca bu dediklerim ile birlikte vücut geliştirmeye gitmene öneririm. Böylece daha oturaklı fit güzel bir vücudun olabilir.
Ayrıca şimdi kesin bazı cahil arkadaşlar protein kullanma, gainer kullanma vb. diyeceklerdir. İstediğin kadar araştırma yapabilirsin yararları ve zararları hakkında. Tek dikkat etmen gereken şey herşeyin fazlası zarardır.
Örnek olarak haberlerde çıkan "Protein tozu içti öldü" gibisinden haberler doğrudur ama bize aktarımı yanlıştır. Umarım protein tozuyla mı şişirdin kasları diyen nesil biter artık
Mesajınız için teşekkürler. Zararı yararı hakkında tartışmak istemiyorum ama kesinlikle kullanmam. Kesin zararı vardır demiyorum ama kullanmak istemiyorum.