Bakın çok yanlış anlıyorsunuz konuyu ve gereksiz bir şekilde dikine gidiyorsunuz konunun ayrıca beni de yanlış anlayıp durmayın size bilgi ve fikir vermeye çalışıyorum, godaddy ile konuşmanız birşey ifade etmiyor büyük ihtimalle satış personeli ile konuştunuz vs. Fakat o domain şu an godaddy üzerinden verdiğim resimdeki gibi premium olarak bu fiyattan satışa açık. Birçok yerde de satışa açık. İsimtescilde alınmış gözükmesi sistemleri ile alakalı bir durum çünkü sistemde domaini satın alıp kapalı durumuna getirmişsiniz if (haber.online==1){haberonline==kayıt edilemez}. Siz bir mağazada güncellenmemiş fiyat etiketli bir ürünü alıp kasaya geldiniz, 60 lira diyorlar kasada, fakat etiket 40 lira diyor. Bu durumda dediğiniz madde ok. Fakat bu konu perakende ve toptancı kanunundan farklı e-ticaret kanunu, hatta dijital ürün kanunu. O da tam olmuş değil şu an.
Bu fiyat politikası kayıt firmalarından kaynaklanmıyor, .online uzantısının sahibinden kaynaklanıyor. Özel uzantı sahipleri istediği premium fiyatını belirliyorlar. isimtescil veya bir başka kayıt firması o domaini 29 TL'ye alamaz. Size de 29 TL'den veremezler, çünkü kalan 4bin küsür TL ceplerinden çıkmış olur. Burada ki hata ağdaki protokolden kaynaklanıyor olabilir. Veya başka birşey. Ama siz mahkemeye de gitseniz, avukata da gitseniz, hiçbir sonuç alamazsınız.
sen söylediğimi anlamamak istiyorsun ve diretiyorsun, ben diyorum ki: domain reglendiğinde sorun olunca tüm domain sitelerinden sorgu yaptım ve domain isimtescilde regli görünüyordu. neden reegli göründü, hadi domaine ödemeyi yanlış yaptım, o durumda isimtescil o firmadan domaini alamıyacak ve regli görünmeyecekti. hala diyorsun şuan reglenebilir diye,
ben o an almış olsaydım o domaini, ben de öyle görünmesini sağlayabilirdim diyorum. öyle görünüyor olması, ben domaini alırken de öyle göründüğü anlamına gelmez.
ayrıca tekrar söylüyorum hatalı isimtescilse eğer benim hatam yok diyemez