Tonks adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum öncelikle yukarıda ki arkadaşı kaale alma. Basit düşünen insanlar basit ilerleyebiliyor maalesef.

Dersiniz, üniversiteniz veya hocanız hakkında bilgim olmadığından şu şu konulara bak ya da şurası önemli diyemeyeceğim ama çalışma konusunda genel kabul görülecek birkaç şey söyleyebilirim.

Öncelikle bugün Kasımın 22'si sınav Aralıkın 5'inde. Bu çalışmak için toplam 13 gününüz var demektir. Yarını atın ve Pazartesiden itibaren alın, yeni bir hafta yeni bir başlangıç. Önünüzde ki 12 gün sabahlayıp kafayı yemektense, yorgunluk hissedip uyumayı dilemektense düzenli çalışmanız çok daha iyi olacaktır. Günde ike parta ayırarak toplam 2 saat çalışın. Atıyorum 1 saat öğleden önce 1 saat öğleden sonra gibi. Ancak sıkıntıdan patlayacak dahi olsanız sabredin.

4 Kasım bittiğinde toplamda 24 saatlik çalışma gerçekleştirmiş olacaksınızdır. Eminim sınavınızda size büyük bir etki yaratacaktır. Planlamayı, alacağınız kitapları vs. yarın belirleyebilirsiniz. Ben gibi mükemmelliyetçi biri değilseniz planlama sizin için zor olmayacaktır.

Hiç düzenli ders çalışmadım ama iş hayatımı tamamiyle düzene soktum. Kafam çok rahat. Her gün 2 saat makale yazıyorum ve oldukça iyi bir gelir elde ediyorum. 24 saatte sadece 2 saat. Kendimi düzene sokmadan önce her siparişimi geciktirirdim ya da istenildiği gibi yazamazdım. Şuan gecikme olsa bile 24 saatten kısa bir sürede kapatabiliyorum.

Hayatınızda bilmem kaç bin gün olacağından 12 tanesini böyle bir tecrübeye ayırmanız size bir şey kaybettirmeyecektir.
Çok teşekkür ederim hocam. Açıkcası dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Maalesef hafta içi hocalar ders koyduğu için vizelerden 1 hafta önce ders ne alakaysa artık. Anlayacağınız sadece belirli bir zaman çalışabilirim.

Pazartesi değil de yarından itibaren başlamayı düşünüyorum. Azar azar. umarım halledebilirim. Tekrardan çok teşekkür ederim.