2012 itibarı ile ufak çapta vpsler ve 3 adet sunucum vardı ovh'de. Yıllardır bir sıkıntım olmadı. Bu yaz sunucularımdan bir tanesine erişemedim.
Ovh panele girdiğim zaman ödeme yapılmadı ibaresi vardı. Bu mümkün değildi zira 3 gün önce tüm ödemeleri geçmiştim.
Bu sunucuda oldukça önemli bir sitem vardı. Sistemler ne kadar iyi olursa olsun yedekleri kendim manuel alırım. Derken ovh'den otomatik yedek almayada başladım hali ile manuel yedek almayı bıraktım.
Velhasıl 947465464 yazışma, telefon görüşmesi sonrası sitemin 4 ay önceki yedeğine dönmek zorunda kaldım (kendi almış olduğum manuel yedek). Sitem aramalardan tamamen uçtu. % 80 hit kaybı yaşadı vs. vs. vs.
Sonuç olarak otomasyon, sunucu ve yedek alınan alanı hiç etti. Sözde mühendisler uğraştı falan filan.
En son Almanya merkezi arayıp ağzıma geleni bastım. 1 yıllık bedava kullanım önerdiler. Lakin benim 7 yıllık sitem hiç oldu bir kere. Yine küfür ettim.
Küfür eden bir adam değilimdir ama 6546546546 yazışma varya onları toplasam komedi filmi olur. Eee sabırda bir yere kadar.
Ondan ovh ile çalışacak olursanız onların sattığı otomatik yedek sistemine güvenmeyin. Düzenli yedek alın. Yedekleri manuel alın. Yazışma, arama ile zaman harcamayın.
Hiç edilen sunucuda şu eski seri 750 mbit/1 gbit olanlardan. HG-128 veya MG-128 öyle birşey.
Sonuç olarak bir çok firma ile çalışma şansım oldu ancak ovh kadar lakayıt olanı daha görmedim. Ben böyle rahatlığı bir netdirekt, leaseweb, softlayer, the planet (zamanında) vb. firmalarda görmedim.
Şuan sadece birkaç arkadaşımın vpsi var. Onlarıda peşin peşin uyardım.
Velhasıl o sunucudan hala yanıt yok. Siteyi mundar etmek bukadar kolay oluyor.