PixelTasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar,

Herhangi bir yerden şahıs firmasına sanalpos alabilirmiyim ?

Yanlız şöyle bir şey okudum, minimum şirketin 1 sene faaliyette olması gerekmekteymiş.
Şahıs şirketi kurulduktan sonra direk sanalpos alabileceğim kurum veya kuruluş varmıdır ?

Ayriyetten önerebileceğiniz, sizin kullandığınız bir çözüm ortağınız varsa yazabilir misiniz?
Teşekkürler.
Bankalara göre değişir. Genellikle büyük bölgelerdeki şubeleri etrcih etme. Burunları havada olurlar. Köy küçük il ilçe şubeleride teknolojiden bir haber olurlar. Alimallahs ahtekar bile derler hatta güvenlikçiye biel haber verebilirler.
Şu seçimi konusunda çevrede var olan bir eticaret firmasının şubesine başurmanız en güzel yoldur. Tanımıyor veya bilgi paylaşımına yanaşmıyorsa sitesindeki hesap nolarından veya ibandan şube ve banka kodlarını görebilirsiniz.

PixelTasarim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladığım kadarıyla payu gibi firmalar ticari geçmiş istemiyor değil mi?
Sitenizin kalitesine ve cironuza bakar onlar

ugurum77 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kuveyt türk biraz araştırdım çok fazla şikayet var hakkında.

Sanal poslar bankalarda herhangi bir şartı yok. en ucuzu yıllık 250 dolardan başlıyor. Bankaların şöyle bir sıkıntısı var her sattığınız ürüne fatura kesmeniz gerekiyor. çünkü şirket hesabı açıyorlar.

Eğer faturasız satışta yapacaksanız iyzico payu gibi sistemleri kullanmanızı tavsiye ederim.
Faturasız işlem derken eğer payuda para kalacaksa hiçbir bankaya yatmayacaksa maliye görmez evet. Ama muhakkak paraya ve mala çevireceksiniz. Ayrıca sattığınız mal kargoluk mal ise muhakkak ayda tyılda bir olsa da mali ekiplerin kargo şubelerine baskınında malınızı görecekler ve eski bütün işlemlerinizi tek tek takip edip bütün yaptıklarınızın hesabını hem irsaliyesiz mal hem usulsuzluk hemde vergi kaçakçılığından yakacaklar.
Bu durumda payu paypal gibi yerlerden satış yapıcak ve esnaf fatura olmak istemeyecekseniz
1-kargolanabilir mal olmaması gerekmektedir
2-herhangi bir bankaya ödeme düşmemesi egrekmektedir.
Eğer online işler yapacak ve paypal payu bozdurmayacaksanız banka ile işiniz olmayacaksa tamamdır. Olacaksa ya maliyeye yakalanacaksınız yada oradaki parayı dükkanınızdan nakit alacak veya çevrenizden nakite çevireilecek ikinci üçüncü yani takla işleri yapmanız gerekir.

PATRON54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar sanal pos kullandığımızda hani e-ticaret sitelerinden taksitli alışveriş yapıyoruz ya o şekilde müşterilerimizin kartlarına taksit yapabilir miyiz? Her hangi bir bankanın? maximum, bonus, axess, paraf gibi? Tek bir sistemde mi toplanıyor ve kesintisi ne kadar acaba?
Bazı bankalar arasında anlaşma var. Baı bankalar kredi kart tipine bakarlar. Örnek Bonus. Kaç bankanın bonusu var. Bu arada aynı kart tipi olupta başka bankayı gçrmeyenlerde olabiliyor.
Sanalposunuzu ortak ödeme veya ortak pos veya bir ağın alt kodu olarak tanımlatabilirseniz o ağın bütün taksit imkanlarından yararlanırsınız. Değilse bir bankadan aldığınız ve hiçbir ortak çalışmaya girmediğiniz sanal poslar için yalnız uyumlu kart tipine ve diğer bütün bankaların kartlarından TEK ÇEKİM ile çalışırsınız

gunayyuksek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben e ticaret işine yeni başlayacağım arkadaşlar. ücretsiz olarak kuveyttürk ile başlayımı?
Küveyt hesap işletim, kart bedeli ve üyelik bedeli almaz. Eğer sanalposua oradan alayım derseniz blokaj istemezseniz küçük bir miktar aylık katılım bedeli veya teminatta duran blokeli bir para isteyebilir. Para sizindir ama kurcalayamaz işlem bitinceye kadar kullanamazsınız. Tabi sizi sevdikçe güvendikçe şubeler bunu kaldırabilir hatta size ek imkanlar bile tanımlayabilir.
Kuveyttürk, Türkiye Finans Odeabank gibi bankaları seçmenin bir artısı da işlemlerde sıranın az olması ve olası sorundamüdahalenin yeterince hızlı olmasıdır. ETİCARETTE MUHATAP BULMAK ÇOK ÖNEMLİDİR.
Yapmanız gereken tek şey benim hatalarımı yapmamanız benim yolumdan gitmemeniz olacaktır.

Anachronos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kuveyttürk den sanal pos alırsak müşteriler sadece kuveyttürk kartı olanlar mı benden alışveriş yapabilirler ?
Yukarııda verdim galiba.
...
Payu paypal ödeme sistemlerinin normal sanal postan avatanjaları tek tek bankalarla uğraşmamaktır ve tek tek ödemeler vermemektir. Her bir banka ve blokajla ayrı ayrı uğraşmamak kafa yormamaktır
Zaman nakitdir tamam ama sağlıklı beyinde başarılı iş demektir.

Bu ödeme istemlerinin herbirinin farklı sistemleri veya şlikayetleri olmakla birlikte genel sorun taksit kampanyalarının az olması ve ortak ödemeelre veya ek kampanyalara bağlanamamasıdır.