Bak insanlar şunu anlamıyorlar. Düzenin değişmesi bize bağlı değil yani herkes istiyor rahat bir hayat ama işte ne demişler kulun bir hesabı varsa Allah'ın da vardır. Yok öyle değil bu işler demeyin işimize gelse de gelmese de bu şekilde işliyor düzen. Hadi Afrika'da ki açları doyursunlar hadi ölümlerin önüne geçsinler. Yahu dünyada herkes zengin olacak olsaydı herkes rahat bir yaşam sürecek olsaydı Allah zaten dünyayı bu şekilde yaratırdı. Neden yoksul olduğumuzu da söyleyeyim dünyaya bağlanmamamız ve çalışmamız için.
Bunun haricinde de bazı noktalar var ama anlatsam da anlayacak kapasitede birisi yok bu forumda fazla. Şimdi gelip karşı çıkanlar olabilir bana, bana cevap vermek gerçekleri değiştirmez. Düzene karşı çıkmak isyan etmek zenginleri örnek göstermek başka ülkerle mukayese yapmak hiç birisi ne sistemin değişmesini sağlar nede sizi zengin yapar. Kabullenir ve bunun arkasındaki manayı anlarsınız işte o zaman refaha kavuşursunuz yada kabullenmezsiniz ölene kadar kafa patlatırsınız ancak yinede elinize ne bir şey geçer nede bir şeyleri değiştirebilirsiniz. Asıl zenginlik yoksulluktur gerçekler kabul edildiğinde bunu anlamaya başlarsınız.
Hepimiz bir şeylerin değişmesini istiyoruz ama gerçekler gözardı edilemez. Sen çalışırsın uğraşırsın ama onda varda neden bende yok mantığı ile hareket edersen hep kayıp edersin. Sistemden şikayet ediyoruz ama hepimizde bir özenti uğruna gidip pahalı ürünler alıyoruz. Tasarruf nedir bilmiyoruz işte sistem bize zorla tasarruflu olmayı öğretiyor. Kısmet değişmez, çalışır çabalarsın zengin olursun kısmetini değiştirdiğini sanırsın bu da başka bir olaydır, kısmetin zaten o dur. Zaten bir uğraş vererek zengin olamayanlar yada uğraşmadan zengin olanlarda buna bir örnektir. Bu noktada da insanlar isyan edebiliyorlar, ben o kadar çalışıyorum kazandığım para belli adam bir top koşturuyor milyonlar kazanıyor. E hadi kısmet değişiyorsa gökten düşen yağmuru da değiştirsinler bakalım nasıl başaracaklar. Kuraklık olunca bilim adamları yağmuru getirsinler bize.
Milyonlarda kazansak midemizin aldığı yemek miktarı bellidir değil mi. Adam milyonlar kazanıyordur ama bir hastalığı vardır istediği gibi yemek yiyemiyordur. Sen az kazanıyorsundur ama dilediğini yiyorsundur. Arılar eşek gibi çalışıyorlar peki ne için çalıştıklarının farkındalar mı? Onlar üretiyor biz tüketiyoruz. Sen neden çalıştığını biliyor musun, kime hizmet ettiğini biliyor musun yine bilmiyorsun. Fazla kazansan ne olacak az kazansan ne olacak. Yok illa bir şeyler değişsin diyorsanız açın ellerinizi dua edin bu güzel günde, isyan etmekle birilerini suçlamakla ancak kendinizi kandırırsınız.
Kısacası işin özü herşeyin başı sağlık
Başına gelmeyen bilmez ben çok çektim sağlıktan sağlığım olsun asgari ücretlede yetnirim