hocam boşa kendinizi yormayın, ilk bölümü okuduğumda klasik isimtescil vakası diyecektim ve sizin haklı olduğunuzu düşünüyordum. ancak ikinci eklemenizden sonra kısaca göz attım, domain alınabilir durumda ve kayıt fiyatı: haber.online is available! $1,250.00 yani şuan bu durum isimtescil kaynaklı değil .online uzantısının ana registerinin ortaya çıkardığı bir problem olarak görünüyor. söyledikleri gibi enomdan vs. sorgularsanız hala boşta domain. burada isimtescilin hatası ana kayıtcı üzerinden yapılan sorgulamanın hatalı çalışıyor olması. bunu da siz kayıt ettikten sonra anlamışlar ki karşı taraf kayıta izin vermemiş. bu yeni uzantılar şirketlerin ellerinde olduğu için genel uzantılar gibi standart fiyatları yok, elemanlar bağladıkları milyon dolarları çıkarmak için her domaine ayrı ayrı keyfi fiyat biçiyorlar. siz bunu bu yıl 29 tlye almış olsaydınızda problem devam edebilirdi. her şey keyfi olduğu için hmmss bu domain premiummuş yenilemesi 1000 dolar olsun da diyebilirlerdi, siz o zamanda yuh diyip yenilemezdiniz ve 1 yıllık emek boşa giderdi. ben hala bu saçma sapan uzantılara para verilmesini doğru bulmuyorum, hele ki böyle fiyatların.. bunun yerine gidin haber-EK- com şeklinde bir domain alın mal her daim sizin olsun, rakamlarda keyfi değiştirilmez olsun. bunu 30 lirayada verseler almayın ek yaptığınız bir .com .net .org uzantılı domain alın.
ben domaini regledim, regledikten sonra whois sorgusu yaptım. domain isimtescilde regli şeklinde yazıyordu, yalnız detay vermiyordu, başka firmadan almak istedim ve domain alım için uygun değil diye sonuç verdi, sonra ne yaptılarsa domain başka firmadan alınabilir duruma düştü