fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Microsoft google Facebook twitter bu markaların bir çok sınıfı boş marka tescilde uygulamalarıda boş Facebook messenger microsoft excel power point vb.

Google adsense misal bunu ele alalım adsense.com sende olsa ne olur olmasa ne olur anlatmak istediğim bu adsense iyidir diye sitende birşey yayın yazamazsın heleki amacın domaini satmaksa uğraşmak isterse firmalar bu tarz durumda alır domaini

Domaini almasınada gerek yok mahkemeye verir izin olmadan markamızı tanıtıyor diye uzar gider (çünkü domain direk marka) ve hakkın yok buna
Kanald.com en bilindik örnektir kanald alamadı bu siteyi çünkü adam sitede kanald adına tv programları adına birşey paylaşmıyor

Sende adsense.com sitende google adsenseyi iyidir diye tanıtamazsın ama ağ kablosunun faydası cat5 cat6 kabloları yada kablosuz modemler harika bir aletlerdir diye ifade edersin zaten böyle bir durumda ancak zaman kaybı olur bunu yaparken markayı animsatici renk font ifade slogan kullanamazsın ve daha bir çok etken var yasa kanun olarak marka tescil kuralları belli

Ki markada çok önemli oto markası tescilliyken auto markasının tescili bile mahkeme sürecine giriyor tpe de çağrıştırıyor çünkü

Dediğim gibi çok eksik biliyorsunuz o işler öyle olmuyor
Wipo ayrı kurum
Madrid protokolüne göre marka tescili ayrı kurum
Tpe ayrı kurum
Mahkeme ayrı kurum

Hele birde firmaya satmaya çalışıyor olmanız her durumda aleyhinize olur,

Marka tescilden engel olur firma markayı alamazsın alsanda farketmez akabinde dava açar kazanır bu belgeyle wipoya başvurur kazandığı mahkeme belgesini sunar siteyi gösterir paylaşımları wipoda domaini alır firmaya verir süreç böyle işliyor genelde

Anlatmak istediğimi tam anlamamışsınız. Ben Adsense reklamı yapmayacağım. Adsense.com bende diyelim. Siteme yazacaklarım:
İnternet çok faydalıdır
Arama motorları işimizi kolaylaştırır
Reklamlar para kazadırır vs vs....

Yani Google Adsense tanıtmayacağım. Sadece domain adı adsense .com oluyor ama içeriğinde adsense yok, arama motorları ve reklamlar hakkında bilgilendirici yazılar var ve hiçbir şekilde google veya adsense yazmayacağım.

Bu durum sizin bahsettiğinizden çok farklı.... Baya farklı hemde...
Bir avukata sordum alabileceğimi söyledi, marka tescil şirketi de alabileceğimi söyledi..

Bir konuda haklısınız: satmaya çalışmak aleyhime. O yüzden satmaya çalışmıyorum, çok istiyorlarsa alırlar.