nagodre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son ana kadar iyi gidiyordunuz, sanırım bundan sonrasını belirli bir bedel karşılığı vermek istiyorsunuz. Öyle geldi bana yoksa yanılıyor muyum?
Hayır hocam konunun yeterince uzun olduğunu düşünerek orada kestim.
Bir başka konuda daha somut yöntemler paylaşırım tabi ki "bedelsiz".

yenibilgi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tamam renkler, müzik, şekiller vb. hepsi bilinçaltına mesaj yollamak için ama verdiğiniz örnekler mc donalds, coco cola, nike falan filan. ya bu adamlar sadece logolarıyla, renkleriyle ya da verdikleri reklamlarla bir yere gelmiyorlarki! bu adamların zaten hayvan gibi bütçeleri var. istedikleri ülkede savaş çıkartırlar.

konunun farkındayım, bunlar bilinen gerçekler ama uygulama böyle değildir. çok yüksek bütçeleriniz olacak, yapacaksınız reklamı insanlar her yerde görecek. buna kimin gücü yetecek?

ama başarısız çalışmalarda var. mesela sanalpazar bana göre bu alanda başarısızlıkta çığır açmıştır. ne logosu, ne renkleri, ne teması... o kadar büyük bütçeleri var, reklam veriyorlar ama istediklerini alamıyorlar.
Sümer Kolçak'ı tanır mısınız bilmem ama bir zamanlar 1112211.com adında tamamen acemi bir site açılmıştı da viralin etkisiyle çok geniş kitlelere hitap etmişti.Hemde dediğiniz kadar büyük bütçeler değil, hatta hiç bütçe ayırmamıştı.Bir araştırın isterseniz böyle birçok örnek bulunmaktadır.

VBuMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biraz göz attım da. Gözümde yeni canlanan bir proje için çok sağlıklı bir makale oldu Teşekkürler
Yararlı olduysa ne mutlu

croshifdevil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Viral reklam yapılmaz, bir reklam yaparsın Viral olursa olur
Doğrudur hocam katılıyorum.Fakat şahsen bir aralar r10 başta olmak üzere birçok webmaster sitesinde birkaç viral teknik paylaşmıştım.
Başta moderatörler olmak üzere birçok arkadaş bu tekniğin etik olmadığını düşündü.

Bunun üzerine çok fazla eleştiri ve ceza almıştım.
Demek istediğim sizde tamamen viral üzerine birşeyler yapabilirsiniz.
Yani tesadüfen viral olan şeyler var ama bilakis kendinizde bir içeriği viral yapabilirsiniz.

croshifdevil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok sizin dediğiniz womm stratejisi. Yani ağızdan agıza pazarlama, vıralde böyle ama arada ince bir çizgi var.
O çizgi nedir merak ettim hocam?