mener adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bitcoin benim gözümde ne idüğü belirsiz bir şey. Para yatırmam, yatıracak olsam bile 1000 TL'nin üzerine hayatta çıkmazdım. Sen de hatırlarsın, herkes buralarda deli gibi altın reklamı yaparken "altını maltını bırakın, işinize gücünüze bakın, uzman olduğunuz alanlarda kendinizi/işinizi geliştirin" diyordum sürekli. Şimdi altın çöktü, hiçbirinin ağzını bıçak açmıyor. Gün gelecek Bitcoinciler de sus-pus olacak. Atı alan Üsküdar'ı geçecek, kendini ve işini geliştirip bilmediği işlerle kafa yormayan/zaman kaybetmeyen istikrarlı biçimde ilerleyecek.
Temmuz 2013'te yazmışım. 2,5 yıl, dile kolay...

O zaman 121$'mış, hızla yükselmiş 979$'ı görmüş. 215$'a kadar gerilemiş, bugün 335$... Arada batan ve batıran Bitcoin siteleri de oldu.

Hala aynı görüşte misin derseniz, evet derim.

Son 5 yılın TL bazlı altın fiyatına bakar mısınız? (O TL ki birçok dövize karşı eridi.)

2013'te asgari fiyattan 75'e alsanız bugün 100'e satıyorsunuz. Bu parayla akılcı bir ticaret yapıp mal-para döndürseydiniz 2,5 yılda 75 TL'niz ne kadar olurdu? Sonuçta burada kimsenin parası milyon TL bile değildir kolay kolay. Yani çok büyük yatırımlar yapıp düşük kar marjlarıyla çalışma durumu filan da yok.

Ben bu tarihler arasında paramı rasyonel biçimde büyütebildim mi? Asla... Hocanın dediğini yap, yaptığını yapma... Kendime hocam gözüyle bakabilsem ben de becerebilirim belki.