Selamün Aleyküm arkadaşlar;
Nasılsınız?
Youtube konusunda uzun zamandır bir proje üzerinde kafa yoruyorum. Çeşitli mecralardan fikirler edindim. Ama hala bi karara varamadım
Kısaca A'dan Z'ye, tabiri caizse her saniyesi tamamen kendime ait olan, %100 özgün bir kanal açmayı düşünüyorum.
Bu konuda yerel kanallarda da olsa TV tecrübem var. Adobe CC lisansım var.
1 adet macbook pro ve iki harici monitörle halihazırda video kurgu işler yapıyorum. Tüm adobe programları üzerinde hakimiyetim var.
Projemde içerik üretme aşaması oldukça zahmetli ve uzun sürecek. Bazen 2-3 dakikalık bir içerik 2-3 ay sürebilecek. Bazen bu süre 1-2 haftaya kadar da inebilir.
Projeye başlangıç için yatırım gerekiyor ama zaten video ve fotoğraf üzerinde profesyonel ekipmanlara sahibim. Ufak tefek takviyeler olacak ve içerik üretme aşamasında bir miktar harcama olacak.
Projenin ülkemizde sistematik anlamda örneği yok. Bu konuda açılmış bir youtube kanalı da yok Amatör olarak denemeler var.
Konu oldukça ilgi çekici, estetik öğeler ve sanat öğeleri taşıyor.
Bilgi sahibi olmak istediğim konular;
1. Bu kadar emek, zaman ve kaynak alan bir konu (izleneceğini varsayarak) gerçekten youtube üzerinden para kazandırır mı?
2. İçerik üretmek uzun süreceği için kanalı açar açmaz ilk içeriği hemen yükleyip en az 1 ay sonra 2. içerik hazır olunca onu mu yüklemeliyim? Yoksa elimde içerik biriktirip daha kısa aralıklarla bunları yüklerken içerik hazırlamaya devam mı etmeliyim? İçerik yükleme arasını uzun tutmak aboneleri sıkar mı?
3. Bu benim aynı zamanda hayata geçireceğim bir hobim. Ama para kazanmak da istiyorum. Bu kadar emek isteyen bir iş için para kazanmak hayal midir? Hobi olarak mı kalsın?
4. Kanal İngilizce olacak. Konu başlıkları, perfore vb her şey İngilizce olacak. Türkiye'den yayın yaparak bunu mümkün müdür? İngilizce olması avantaj kazandırır mı?
5. Para kazanma/izlenme arasında nasıl bir ilişki vardır? Kbaca ne kadar izlenme ne kadar kazandırır bunu merak ediyorum. Projenin yabancı örneklerinin izlenmelerine bakıp ona göre yapıp yapmama konusunda karar vereceğim.
Fikirleriniz benim için çok önemlidir Şimdiden ilgi duyan her arkadaşıma tk tek teşekkür ederim.
İyi forumlar...