burdaki anlaşmazlık kişilerdeki anlayıştan ortaya çıkıyor. işi veren kişi tam olarak ne istediğini söylememiş. eğer ki iş "resmi tarayacam. ordan kağıttaki ad soyadı gibi yerleri otomatik çekecek." vb. tarzı bir iş ise bunun basit olmayacağını kendisi de bilir konuya basit yazmaz. konudaki açıklamadan yola çıkarak işin "resmi tarayayım. gerekli bilgileri gireyim kaydediyim. daha sonra aynı resmi girince bana verileri versin." şeklinde olduğunu yorumlayıp ona göre basit olduğu kanısına varırız.
not: laf söyleyenler olmuş. bitirme projemden bir bölüm el yazısı tarama programıydı. sanıldığından kolay bir iş bence. rgb yi bw ye çevirip sınırları çıkararak, komşuluk ilişkilerine bakarak benzerlik kurma algoritması geliştirdiğinizde basitlik göz önüne seriliyor. burada ki sorun kaynağın geniş olması yani öyle her 'a' karakteri girince 'a' yı tanımıyor. bir karakter için ben 100 kaynak kullanmıştım. kaynaktan kastımı anlarsınız umarım. ama genede %40 verimden ilerisine gidememiştim. evet ölü fiyat vermeyip işi abartanlar, öyle zor böyle zor diyenler, bilginizin (bilgi denir mi bilmem, forumlardan kaynak kodlara bakıp, her sorunu örnek kodlardan yola çıkarak çözdüğünü sananlar(ctrl+c,ctrl+v'ciler) yetersiz kaldığı konularda fazla yorum yapmamayı tercih etmelisiniz.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:17:33 -->-> Daha önceki mesaj 16:06:22 --
Arkadaş konu açmış "basit" program yazdırmak istiyorum diye, biri demiş bu o kadar basit değil, öbürü çok kolay niye bu kadar abartıyorsunuz bi diğeri de 7500tl ye yaparım demiş. Bu kadar mı göreceli bu yazılım işi anlamadım...
kuş için uçmak kolaydır, kırkayak için yürümek, balık için yüzmek. sektördeki sıkıntı: tasarımcı; her şeyi tasarlayabileceğini düşünüyor. yazılımcı; her şeyi yazabileceğin, bilmediği konulara zor demeyi. malesef masaüstü bir program yazan birisi, masaüstü programcı oluyor, bilmediği şeylere zor demekten çekinmiyor. halbuki "ben internetten kopyala yapıştır yaparım. internette yoksa böyle bir çözüm benim için zordur, atar tutarım forumlarda" deseler sanırım bu işi daha iyi anlayacaksınız.
not: "herhangi bir dil kalem gibidir. dili bilmek = kalemi tutmak. kimi resim yapmakta iyidir. kimi yazı yazmakta." yazın bunu özlü söz olur.