Merhaba,
Öncelikle ikinizede mesajınız için çok teşekkür ederim.
Kedi ve köpek videoları üzerine 15 saniye ile 120 saniye arasında düşük-orta kalitede videoları kendi sunucuma koyup, yayınlayabileceğim bir dosya barındırma alanı arıyorum. Site henüz yeni olacağı için öyle ahım şahım bir trafiği olmayacak. Ama tabi facebook ve diğer sitelerin çekmesi ile izlenme sayısı artacak, trafik kullanımı yükselecektir. Aylık olarak 100 civarında bir video yüklemesi yapacağım. HTML 5 logomu koyacağım bir playerı olan Wordpress bir site ile de Türkiye'de videoyu oynatacağım. Anlık trafiğin bir kaç ay boyunca yükseleceğini sanmıyorum, belki facebook reklamları ile yükselir ama oda çok sınırlı sayıda artar, ufak bütçeler kullanacağım.
Diğer sitelerin çekip yayınlamasını engellemek nasıl mümkün olabilir? Video yolunu görmemelerini mi sağlamak gerekir bunu yapmamaları için? Youtube gibi video yükleme sitesi olsaydım eğer paylaşmaları ve almaları işime gelirdi ama bu durumda sadece bana zarar olur. Yada engellenemeyecek şekilde reklamları koyabilirsem videolara o şekilde bir artı kazanabilirim. Reklam kısmını engellemeyecek şekilde playerı ayarlasam da sanırım embed dışında video oylumu çeken adamlar bu engelli aşacaklardır?
Başlangıç için önerdiğiniz ya da yukarıdaki şirketlerden aldım diyelim, dosyaları id vererek yükledim fiber bağlantım ile, sonrasında player'a girdim dosya yolunu, oynattı, herkes izliyor, trafik az olduğundan takılmıyor.
Sonra talep büyüdükçe de 8 ram i 16 yaptım, işlemci ekledik v.s. derken böyle büyüttük. Başka ne sorun yaşayabilirim?
Tekrardan teşekkür ederim, cevaplarınız benim için çok değerlidir.
@Elazığlı168 ; siz bu hizmeti veriyor musunuz? Kurulum, optimize v.s. gibi eğer veriyorsanız fiyat almak isterim.
Maalesef stream sunucular için hizmet vermemekteyiz.
Videolarınızın çalınmaması yine yazılım taraflı önlemler ile mümkün, en basit şekilde playerden yapılabilir, tabi basit dediğime bakmayın iyi bir yazılımcının çalışması gerekecektir konu hakkında, hiçbir şekilde kaynak kodda veya idm ve benzeri araçlar ile videonun indirme/yayın linki bulunamamalıdır.
İşlemci, ram konularına çok dikkat etmenize gerek yok, sunucuda encode-decode işlemleri olmayacaksa ne işlemci ne de bellek kullanımınız olur. Sizin için önemli olan hat durumudur.