Siz beni pek anlamıyorsunuz. Gerçi cevabınızda beni doğrulamışsınız. Belki de farkında değildiniz.
Başarının göstergesi nedir sizin için bilmiyorum ama alexa değerlerinden öylesine baktığım bir kaç site uyar mı bilmiyorum ?
27 Amazon.co.jp
72 Google.com.tr
66 Tianya.cn
372 milliyet.com.tr
Benim anlatmak istediğim şudur. Domain uzantısı ne olursa olsun. Kaliteli bir siteniz yoksa zaten başarılı olamazsınız. Yada kaliteli içerikli bir siteniz varsa domain uzantınız xyz-co-tc-web-xxx-cn vs.. olsa bile üst sıralara çıkabilirsiniz.
Lütfen kalın harfleri görmeden birdaha okuyunuz. Umarım anlatabilmişimdir.
Sen benim dediklerimi anlamıyorsun ve okumuyorsun. Global site derken ben size Türkçe mi dedim? .com.tr domain ile yabancılar neden ingilizce keyword site açıp ortalıkta yoklar dedim ya da biz Türkler neden ingilizce keyword alıp direk anahtar kelimeye kasmadık diyorum. Sen bana alexa değerleri yüksek olanları gelmiş listeliyorsun.
Alexa değeri yüksek aramana o kadar gerek yok. ru uzantılı domainler global pazarda zirve yapmışlardır.
Sorun değil uzatmayacağım, son söylediğin kalın yazılardaki yazdıkların doğru ama burada arkadaşın sorduğu soruyu atlayıp