o konu şöyle eğer kapı kolu satıyorsa siz kapı kolu ile ilgili hiç bişi yazamazsınız sitenizde o adam zaten kapı kolu ile ilgili telif hakkını almıştır siz anca başka maddeden almanız gerekiyor yani 6 madde kapı kolu geçiyorsa 7 madde gıda diye geçer aynı madde kapı kolu olmaz firma sizden her şekilde bu domain alır almak istese üste üstük bide dava açar domain açık olduğu sürece günlük kaç parası cirosu varsa resmi olarak o kadarda size tazminat davası açar açmak istese bence sizle uğraşmadan önce kendilerine verin domain adresini ne sizin başınız arısın nede onlar uğraşsın ama şöyle bişi var eğer sizin firmanızın adı kapı koludur kuruluşunuz o firmdan öncedir sizin elinizde telif hakkı vardır o zaman kimse hiç bişi yapamaz Örnek olarak Benim Firmam Dünyaca Ünlü Bir Firmanın ismi Kuruluşlarıda benden önce ama ben zamanında telif hakkını almışım domain adresini almışım yıllardırda bende bi kere aradılar para teklif ettiler ben beyenmedim kabul etmedim yasal olarakda aynı işi yapmıyoruz zaten
Bu konuda yanlış bildiğiniz bir şey var bence: Şimdi adamlar kapı kolunu üretmek için olan madde 5 ve kapı kolunu satmak için olan madde 6 yı almışlar. Benim bir şirketim yok. Bireysel başvuru ile kapı kolunu kiralamak için madde 7 yi aldım. Gıda felan değil, kapı kolu hizmetleri ve kiralanması diyelim. Yani kafam rahat şekilde kapı kolları hakkında yayın yapabilirim çünkü bende de kiralama ve hizmetlerine dair bireysel marka mevcut. Şimdi kapı kolu ürettilen şey burada, asıl marka B markası. Ben B markasının madde 7de kapı kolu hizmetleri ve kapı kolu kiralaması markasını aldım. Yani B.com'da istediğim gibi kapı kolu yayını yapabileceğim. Ha onların B kapı kolunun değil başka kapı kollarının yayınını yaparım, onlarda mecburen bizim markadan başka markalar yayınlanıyor diye teklif ederler, mahkemeyle alabilecekleri bir şey kalmıyor.