mavi ekran genel hataları ram veya ekran kartından kaynaklanmaktadır , drive sorunları ve yerinden çıkma yada uyumsuzluk sorunu. Laptop yere düştü diyorsunuz belkide başka bir nedenden veriyordur bu hatayı düşme esnasında laptop devlerınde neler olduğunu kimse bilemez. 3 aylık laptop garantili varsayıyorum ve size en mantıklı öneriyi sunarak servis'e yollayın diyorum.

Olurda yollayamam diyorsanız laptop arka kapagını sokup ramlerın ve ekran kartının gırıslerını kontrol edın daha sonra günncel drive'ları yükleyiniz.

Tekrar belirtmekte fayda var donanım konusunda bilgili değilseniz laptop kapagını acmayınız. Elektronik karmaşık bir konudur kimse çıkıpta ben bu işin ustasıyım şöyle yap böyle yap düzelir diyemez diyende kendi kumunda oynuyor demektir. Şahsi önerim donanım bilginiz yok ise servis yetkililerine emanet ediniz. Kendim ugrasıcam diyorsanız kapagı acıp soketlerı kontrol edınız daha sonra drıve'ları guncel tutunuz bunlarda fayda etmıyorsa sistem cs'sını takıp chkdsk ' i deneyiniz en son çare sistemi yeniden kurunuz