biraz şakayla karışık, ADÜ'ye gitmekten iyidir herhalde hiç okumamak (tıp okumayacaksanız tabi)

kendimden bir örnek vereyim arkadaşım. akranız, ben liseyi dahil okumadım. ailemin durumu elverişli olsa dahil, ailevi sorunlar yaşadım kimseyle geçinemedim. evi ve tüm düzeni bırakıp gittiğimde geçen sene Alanya'da animatörlük gibi rezil ve berbat bir işi yaptım (işi berbat hale getirenler iş arkadaşlarınız) 2 valiz, 1 poşet, 1 kutu ve 1 bilgisayar çantası ile dolandım durdum, cebimde 100 lira ile.

gel gelelim, Allah büyük ya. sahip olduğum, kalan tek şeyim macbook'umu forumda 2400 TL nakite çevirdim. ve gelen parayla karnımı doyurmaya çalışırken bir kaç "legal" işe girdim, yatırımlar yaptım ve 8 ayın sonunda bana bu 400 bin TL totalde para bıraktı (bkz: resim ve buna ek +25 bin dolar harici bir çekim)

velhasıl kelam, içimde en büyük ukte şu an. bir diploma, didiniyorum açıköğretimden lise diplomam olsa da. üniversite okusam. inan bu sebepten kız arkadaşım tarafından terkedildiğim oldu.

bir kadın sevdim, terketmedi. lakin, yanında ezik hissettim. ülkesinin en iyi devlet üniversitesini kazanmış, kendi dile yanısıra ingilizce/fransızca çok iyi bilen dünyalar güzeli bi kadının karşısında ezik hissettim kendimi. ingilizce ve rusçam çok iyidir. fakat askere gitsem 1 sene boyunca kendimi ezdiricem, yarın öbür gün düzenli bir işim olsa yeteneklerime rağmen işveren tarafından maaşım düşük teklif edecek, e adama itiraz edemezsin.

OKUL ÇOK Bİ İŞE YARAMIYOR PRATİKTE, FAKAT TEORİK OLARAK ÇOK ŞEY İFADE EDİYOR.

oku, ondan sonra kavrulur gidersin yağında.

ekstradan edit: ve asıl nokta; ben de çok düşündüm intiharı, ama insan canı tatlı, kıyamıyor kendine. onu da geçtim hepsinden ve herkesden büyük Allah var. en zor anda yetişip alıyor seni ipin ucundan. inanç durumunu bilemem, karışmakta haddim değil amaaa, inansakta inanmasakta Rabbim'in kuluyuz. o elini hiç bi kulunun üstünden çekmez. O'na sığın. hayat çok uzun macera. kâh sıkıcı, kâh keyifli.