parabol adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet, "AdBlock bedava", ama zaten hırsızlık yoluyla elde edilen herşey bedava değil mi?
AdBlock kullanmak da aynı derecede ahlâk dışı bir davranıştır.

Milyar dolarlık yatırımlarla hazırlanan internet hizmetleri, kullanıcıya bedava sunulur.
Çünkü kullanıcı o reklamları görmekle bile, karşılığını kısmen ödemiş olur.

Reklâmları görmeyi bile reddetmek ise,
aldığı bedava hizmetler karşılığında hiçbir bedel ödemeye yanaşmamaktır.

Bunun sonucu, Google, Yahoo, Facebook, Tweeter, Skype, Instagram vs vs internet hizmetlerinin zamanla ücretli olmasını getirecektir.
Karşılığını alamayacağı bir yatırımı insanlar niye yapsın ki?

AdBlock kullananların mantığı, "internet özgürlüktür, ben reklâmları görmek zorunda değilim".
İyi de, o "özgürlük" nasıl sağlanıyor?
O hizmetleri sana sunanlar, karşılıksız sunmak zorunda mı?

Görüldüğü gibi, AdBlok kullanmak sadece ahlâken değil, mantıkça ve akılca da düşük olmayı gerektiriyor.

Ne diyelim, Allah akıl-fikir versin.
Yaw allahını seversen saçma sapan konuşma ve genelleme yaparak hiç konuşma. Ben adblock kullanıyorum ahlaksızmı oluyorum ? örneklemelerinize ve genellemelerinize dikkat edin. Burda herkez hemen hemen site sahibi ve yine büyük çoğunluğu adblock kullanıyordur. Bizde gelirimizi relamlardan yapıyoruz gelir olmasa bende 1 tane site ile uğraşmam ama bugun bende adblock tarzı uygulamalar kullanıyorsam bunun sebebi yine para göz meslaktaşlarımızdır. Ben x siteye girdiğimde 15 tane pop-up tek tek kapatmak zorundamıyım adam para kazancak diye ? koyarsın 1 tane pop-up yaparsın reklam yerleşimini kişi gelir rahatsız olmaz. Youtubede dizi açıyorum 1 saat 50 dakika dizi eleman her 5-6 dakikada bir reklam çakmış. Video ilerletme yeri sarı ibarelerden görünmüyor paso reklam. E şimdi napsın bu insanlar mecbur bu tip yazılımlara yöneliyor.