Gwindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aslında proje demeyeyimde sadece bir düşünce oraya gidip direkt üretimcilerle kontaktta olup türkiye'ye veya diğer ülkelere ürün satışı yapabilirim diye düşünüyorum.

yani aracı pazarlama firması gibi düşünün. üretime karışmadan sipariş al ürettir satışını gerçekleştir gibi.

alibaba'da bu tip tonla pazarlama firması görebilirsiniz.

veya çine gidip buyincoins gibi bir altyapı oluşturulabilir depo üzerinden e-ticaret işi yapılabilir bilmiyorum imkan çok olduğundan aklıma türlü türlü şeyler geliyor.

az kazanılsa bile çinde hayat çok ucuz deniyor açıkcası aklımı epey çeldi. ulaşım ev kiraları vs epey ucuzmuş.
Hocam benim önerim hiç atılmaman bu işe.

Hesabında yüklü miktar para olması gerekiyor. Gideceksin min. 5-6 ay oraya uyum sağlamaya çalışacaksın. Uzakdoğu olduğu için uyum sağlaman daha uzun sürer. Bir çok arkadaşım gidip avrupaya bile uyum sağlayamadan döndü. Bu kişiler yüksek yapmış, dil falan bilen insanlar... Hadi uyum sağladın, aklında fikir olmadığı için piyasayı yoklayacaksın iş olanaklarını araştıracaksın falan falan...

Aklında tam net bir fikir de yok. Oraya gidip bocalama yaşayabilirsin. Net bir fikir ile gidip o fikri yapman daha mantıklı. E ticaret ise ne satacaksın? Oraya gidince bulurum dersen büyük hata yaparsın.

Ben de senin gibi düşünüp 2 kez kanada ve avustralyaya giriştim. Gitmedim ancak detayları araştırınca kaybolup gidiyorsun...