Açıkcası ilk açıldığı zamanlar çoğu domain yatırımcıların ve benimde Türkiye de böyle bir faaliyet gösteren bir firmanın açılması ile gurur duymuşluğum oldu.

Şu zamana kadar yapılan aksilikleri hep alıcı veya satıcı tarafından olduğunu düşünüyordum.

Oysaki firmanın ödeme kanallarının kişilere farklı cevaplar vererek yok efendim 1500 tl altına kredi kartı ödeme sisteminin olmayacagını bir baskasına ise kredi kartı ödeme limitinin 2500 tl den sonra olmayacagını kullanması sacmalık.

Ben satıcı olarak orada hem ihaleye koymus oldugum oldum alan adlarını hemde diger alanadlarının satısında 1 satış yapabilmiş ve yaklasık olarak 5 satış iptali gördüm.

Son satış iptalinde alıcı bana domain bilgilerinden ulasarak yazılar yazmıs firmanın ödemeyi kredi kartı ile yapamacagını dile getirip direk kişisel ticaret sunmasına ragmen ben yinede Alanadlarının koymus olduğu kuralları çignemeyip gerekli ödemenin onlara yapılmasını istemiştim. Alanadları ise ödemeyi kendi istekleri dogrultusunda işlem yapılmadıgı için biz satıcıya "AlanAdları.com 10/11/2015 12:44
Alıcı ile anlaşma sağlanamayan bir durumdan ötürü işlemi iptal ettik. Anlayışınızdan ötürü teşekkür ederiz."
böyle bir cevap vererek çok güzel nezakette bulunup kendi kazancını satıcının kazancından üstün tutabiliyor.

Diger satısımda ise suan yaklasık 30 saattir ödemeyi almasına ragmen haftanın ortası olmasına ragmen transfer işlemini yapmamakla beraber yazılan destek taleblerine bile cevap verme nezaketinde bulunamıyor. Daha öncesinde ödeme yapılıp 2 dk içinde işlem yapan bir firma (artık firma demiyorum 1-2 calısanı var sanırım oda keyifleri ne zaman isterse o zaman bakıyorlar.) bu kadar süre geçmesine ragmen işlem yapmaması yine satıcı için bir hüsran.

Extra olarak iki yıl içinde almış oldugum bir domain için yayımlama yapıldıgında ricada bulunarak kaldırılmasını istemiştim. Sert mizahla yok efendim sözlesme nedeni ile yayım hakkımız vardır denilerek kaldıramayız uyarısını vermelerine ragmen 2 ay öncesinde bir alan adı için yapılan mail görüşmelerinde domaini ihaleye cıkaracagım kaldırabilirmisiniz satıs bedeli yazan ibareleri soruma nazik bir sekilde teknik birime iletiyorum kaldırma talebini kısa zaman içinde kaldırılar cevabı geldi. işin garibi ise kaldırılmadı.

Açıkcası merak ediyorum Alanadları acaba %15 komisyonunu hangi hizmete nazaran almak istiyor.(Ayrıca ek satıs kanalı dedikleri mail gönderimi ve twitter paylasımı olunca komisyon %20)

Temennim şu insallah gerçekten bu işi yapan bir Türkiye firmasının global sekilde bu işe girerek domain pazarlamacılarını mutlu ederler.