Hocam ne yaptın ya?
Öncelikle bu konudaki kirlilikten rahatsız olma fikrinizi destekliyorum.
Ama bu iş öyle "After Effect'i açın kendiniz iki tıkla yaparsınız, olmadı ben yardım ederim" demek kadar kolay değil diye düşünüyorum.
Bir defa orta halli bir pc ile belki After Effect'i açarsınız ama iş biraz detaya, yoğunluğa ve karmaşığa doğru gittiği zaman pc sizi deli edecek iki dakikada camdan aşağı atacaksınız.

(abartı)
After Effect'ten korkun bence. Arayüzü daha karmaşık bir program var mı başka? Yıllarca Adobe'nin diğer ürünlerini kullanan insanlar bile After Effect'i görünce "ne oluyo?" durumu yaşıyorlar.
Yine de kendine güvenen açsın tabi. İnternetten karmakarışık konular yerine Yerli veya yabancı eğitim firmalarından video eğitim satın alınabilir. Bu şekilde daha sistematik olacaktır.
Bir de SD, HD, Full HD vb arasında fark olmadığını veya fiyat farkının saçma olduğunu söylemişsiniz. Hocam videohive'e içerik üreten birisi olarak bunu nasıl söyleyebiliyorsunuz anlamış değilim. Fark yoksa madem videohive neden fiyat belirlerken bu farkı uyguluyor? Ne olacak? HD kompozisyon yerine Full HD kompozisyon açıp öyle yapıverirsin!
Bir defa hepsinin Render süresi farklı. Bu da zaman kaybı demek. Hatta HD olanlar bile hangi codecle render yaptığın bile zamanı etkiliyor. 5-10k lık pc render için zar zar saatlerce çalışıyor. Sizce bunun bir bedeli yok mu?
Adamın videosunu yaptın. SD video 5 dk'da yüklenirse HD 10 dakikada Full HD 15 dakikada yüklenir (örnek) Bu bir zaman kaybı doğurmaz mı? Bu bir internet kotası yemez mi? Nasıl ikisi de aynı fiyat olacak?
Envato'ya içerik üreten birisi olarak rica etsem Adobe lisansınızı paylaşabilir misiniz bizimle?
Teşekkür ederim. Kolay gelsin...