Aynı sorunu aşabilmiş değilim.
Shadowplay çıktısı nefis görüntü iken Sony Vegas, Camtasia en kaliteli render hali bile acayip düşürüyor. 60fps kaliteyi resmen 3-4fps e çeviriyor.
Takipteyim.
Hocam bu sorun sadece H264 codec ile ilgili değil. Hangi codec kullanırsa kullanılsın görüntü berbat çıkıyor. Mesela bugün bir video izledim. Buna göre;
mainconcept mp4
720p internet
profil high
fps 60
two-pass seçeneği
maximum bitrate 50.000.000
average 30.000.000
render quality best
buna ek olarak disable resamples yaparak bulanık görüntü durumunu iptl ettim.
5 dakikalık videoyu 1 sattte render etti ve sonuç yine berbat.
Benim düşüncem şu şekilde:
Shadowplay'den alınan kayıt program ayarlarına göre video h264 codec olarak kaydediliyor. Bu program ayarlarında yazıyor. Ben bu şekilde kaydedilmiş bir dosyaya sağ tıkladığımda h264 codec diye birşey görmedim ama eğer böyleyse birkez daha render alındığında görüntü bozuluyor. Mesela ben 50mbit bitrate kayıt yapıyorum bunu render edip 50 mbit bitrate değer versenizde video yine bozuluyor.
Bence şöyle yapmak gerek. Fraps ile codecsiz ana videoyu kaydetmeliyiz sonra render etmeliyiz. O zaman sorun olmayacağını düşünüyorum. Yada shadowplay ayarlarda düşük kaliteyi seçip ki oradaki düşük kalite bile 15 mbit çok kaliteli kayıt yapıyor, direk videoyu rendersiz Youtubeye atmalıyız. Zaten 15mbit bitrate video bile gerçekten youtube için çok kaliteli bir videodur.
Benim merak ettiğim 1 şey kalıyor. 2 ayrı video çektik veya 1 video çekip kestik ettik biçtik. Bu videoyu rendersiz nasıl videonun kendi kalitesinde kaydedebiliriz bunu mrk ediyorum. Render olmasın Dosya boyutu düşmesin ama kalitede bozulmasın. İşin içine render girince videolar telef oluyor resmen