Soru 1: İlk olarak soru şu bunu yapmaktaki amaç nedir? Paravan site olsun backlink olsun diye kasacaksan boşuna uğraşma, bunun yerine git ana siteni özgün içerik vs. çalışmaların ile güçlendir. Ama dersen ki ben ana siteme alt varyasyonlu kelimelerden de hit çekmek istiyorum o zaman bu paravana da en az ana siteye verdiğin özeni verip alt kelimelerden dönüş alabilirsin.
Soru 2: Anahtar kelimelerde paravan kurup 2-5 yazı yazacaksan bunun içinde kendini maceraya atma! Bundan 3-5 yıl önce deseydin tamam derdim ama artık değil! Ama şunu yapabilirsiniz aranma hacmi dişe dokunur alt varyasyonlu kelimeleri analiz edip belirlersin ve sonra bunlara keyword bloglar açarsın ve odaklanırsın. Unutma paravan site diye bişey yoktur, eğer bu siteleri açıp bırakacaksan ve backlink olsun diyeceksen zaman kaybından öteye geçemezsin. Açtığın blogları da doldurman lazım ki google gözünde sitenin ve verdiği backlinkin değeri olsun. Bunun stratejisi sana kalmış...
Ayrıca 10 adet açtığın paravan sitenin ip lerini kontrol ettiğinde muhtemelen hepsi aycı class ip de çıkacak ve bu durumda da buralardan aldığın backlinklerin değeri oldukça cılız kalacaktır. Sen 10 adet backlink aldığını düşünürken bir süre sonra neden etkisi olmadı demeye başlayacaksın.
Soru 3: Cevabı bir önceki sorunun içinde geçiyor aslında...
ben backlink için değilde hit için bunları düşündüm. Yani güçlü bir backlink inşaa etmek yerine wordpress'in gücünü kullanarak bazı kelimelerde sıralama alarak ana siteme hit çekebilmek. Hit dışındaki hiç bir seo kavramını düşünmedim bunları yazarken tamamen hit odakli düşündüm