CtrlInformatics adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neyin yedekleneceğine göre seçenekler değişir.

Eğer sistem imajlarının alınmasından bahsediyor isek serverınız clientleri uyandırıp onları bios düzeyinde yönetebilecek şekilde programlanmalı ki bildiğim kadarıyla şu an bunu yapabilecek genel bir program yok. Özel kodlamakta sabır işi. Sistem açıkken tam imaj alınabilir gerçi fakat ne kadar baarılı olur bilinmez.

2. seçenek en basit olanı. Fakat sistem yedeği değil sadece belirli dosya ya da disk partisyonlarını yedeklemenize yarar. Bir adet server alırsınız, server dediğim herhangi bir bilgisayar olabilir. Üzerine dilediğiniz işletim sistemi ve bir FTP server kurarsınız. Client tarafında bu iş için yazılmış herhangi bir SYNC yazılımını FTP servera belirli zamanlarda belirli dosyaları (ya da partisyonu) yedekleme yapması için programlayıp işi bitirirsiniz. Bu konuda pek çok alternatif yazılım var. Mesela LeoBackup var, işinize yarayabilir.

Server kuracaksanız yazılımsal ya da donanımsal RAID ile disk arızalarından en az hasarla kurtulma şansınız var. Tabi bu kurulumlar birazda tecrübeye bakıyor. Yok ben uğraşamam diyorsanız hiç server almanıza bile gerek yok. Programınız destekliyor ise direk bir bulut depolama hizmetine aktarım yapabilirsiniz. Ha desteklemiyor ya da çokmu pahallı? O zaman bir depo bilgisayarı alırsınız. Bulut disk servisi kurar ve o klasörü ağda yayına açarsınız. Personel bilgisayarında dosya bulundurmaz, ağ üzerinden kullanır. Ha yetki sorunumu var? Bunun içinde onlarca çözüm var.

Özetle oturup plan yapmanız lazım, ben bir kaç öneri sundum sadece.
Teşekkürler hocam...

dediğiniz gibi imaj almak imkansız bizim için....

ftp server ile sadece beilirli klosörleri yedeklemek yeterli olucaktır...

Nat server ile yedekleme yapılabilir mi???