Şikayetinizi üretici firmaya iletirseniz, emin olun sırf Bim e bildirmeyin diye size çok ciddi tekliflerde bulunacaklardır.

Nerden mi biliyorum?

Bim e ciddi miktarda üretim yapan bir firmada 15 yıldır çalışıyorum, Bim her yıl düzenli olarak 2-4 defa denetleme yapar, ve denetlemeleri öyle küçümsenecek cinsten değil, hiç ummadık bir anda geliyorlar, anamızı ağlatıyorlar resmen, ve en ufak bir hatayı bile kabul etmiyorlar.

Galoş suz üretim alanına girmek bile Bim için anlaşma feshine sebeptir.
Üretim alanını bırakın adamlar ofislerdeki düzeni, ampullerin rengini bile dikkate alıyorlar çalışanların sağlığı için.

Bim e mal satmak, üretmek kesinlikle çok zor, ve bu işin içinde olduğum için çok açık ve net bir şekilde söylüyorum,
Türkiye de tüketiciyi ve tüketicinin cebini koruyan en iyi market Bim'dir.
Şahsen Bim de satılan bir ürünü gözüm kapalı alıyorum, çünkü Bim in tüketiciye ne kadar önem verdiğini bizzat görüyorum.

Eğer bu bahsettiğiniz bim yönetiminin kulağına giderse, vay o çerezi üreten firmanın haline...
Firma sadece Bim gibi bir müşteriyi kaybetmekle kalmaz, firmanın anasını ağlatırlar.
Tüketici menfaatine ne kadar dava varsa hepsini açıyorlar firmaya.

Bundan 3 sene önce, sadece bir kamyon sevkiyatımızı belirlenen teslim tarihinden bir gün sonra ulaştı diye 6-7bin TL ceza ödemiştik.
Yine 1 sene kadar önce bir ürünümüzün içeriğinde çok düşük oranda bir renk tonu farkı yüzünden, tüm Türkiye den bütün malları geri toplatıp imha ettirmişlerdi bize. Bunun için kesilen para cezasından bahsetmiyorum bile.

Bim üründe hatayı affetmez, isterseniz doğrudan firmayla görüşün, isterseniz Bim le görüşüp şikayetinizi bildirin.
Eğer Bim le görüşürseniz birkaç gün içinde hiçbir Bim şubesinin hiçbir rafında o firmaya ait bir ürün bile göremezsiniz.

Yinede bazen böyle olaylarla karşılaşılabiliyor, ve bahsettiğiniz telafi edilebilecek bir durum değil,
fakat üreticinin de geçerli bir sebebi olabilir, veya ürün bir şekilde açılmış, hava almış olabilir, ki büyük ihtimalle böyle bir sebep vardır.
Hiçbir üretici "Şu elimde kalan tarihi yaklaşmış malları Bim e kakalıyım" diye düşünemez. Çünkü Bim ile çalışıyorsa, sonucunun nasıl olacağını bilir.

Bu durum, sadece Bim için değil, Migros, Carrefour, Tansaş gibi tüm büyük marketler için geçerlidir.