Geçen yıl lisansları alınmış, altyapısı hazırlanmış bir projemiz için hosting arayışına girdim. Alınacak hosting kaliteli ve bir o kadar da sorun yaşatmayacak cinsten olmalıydı. Hosting sektöründe görüyoruz duyuyoruz, okuyoruz. Adamlar firma kuruyorlar, yıllık ucuzdan reseller satıp toz oluyorlar, destek vermiyorlar, olan bizim gibi müşterilere oluyor. Hizmet alacağım firma böyle olmamalıydı. Bu sektörü benimsemiş, kurumsallaşmış, müşterilerine bir dost gibi değer verebilen ve işini para girişi olsun da nasıl olursa olsun zihniyetiyle değil gerçek memnuniyet algısını oluşturabilecek bir şekilde yapan bir firma ile anlaşmam gerekiyordu. Çünkü işin teknik kısmıyla ilgilendiğim için benim de projede bulunan ve emek veren diğer insanlara karşı sorumluluklarım vardı.

O zamanlar R10 üyesi de olmadığım için haliyle ticaret puanlarını da dışarıdan bakarak inceleme şansım yoktu. Şikayet kategorilerini de aynı şekilde kontrol ederek kimin hakkında ne gibi olumsuz bildirimler olup olmadığını göremiyordum doğal olarak.

Arayış içerisindeyken, o zamanlar piyasada hosting işleriyle uğraşan ama kurumsal olmayan arkadaşlık ve dostluk anlamında güvenip iş konusunda güvenmediğim bir arkadaşıma bu konuyu danıştım ve kendisinden fikir istedim. Kendisi Adımhost firmasını önerdi Hasan Tokaloğlu'nun bir meslekdaşı olmasına rağmen çok dürüst birisi olduğunu söyledi. Fatura kesimi konusunda da ayrıca hassas olup kesinlikle vergi mükellefi olduğunun altını çizince firmanın web sitesine üye olarak ilk siparişimi geçmiş bulundum.

İlk 4 ay boyunca standart web hosting paketini kullandım. Tabi site ilerleme kat ettiği, hit trafiği artış gösterdiği için beraberinde kaynak tüketimleri de yükselişe geçti. Birkaç kez CPU aşımından dolayı site otomatik suspend edildi. Her suspend işleminden sonra Adımhost ile iletişime geçerken "kesin diğer firmalar gibi ek ücret isteyecek açmak için" derken Hasan Bey değil benim düşündüğüm gibi bir şey yapmak, hesabın her seferinde suspendini kaldırarak 1-2 hafta VDS'e geçiş için idare edebileceğini söyledi.

Şimdi diyebilirsiniz ki, sizi bir müşteri olarak elinde tutmak için bunu yapmıştır. Kesinlikle bunun alakası yok. Ben bu tarz olayların örneklerini çok gördüm. Site halihazırda kaynak aşımı nedeniyle suspend olduktan sonra, hesabı açmak için para isteyen firmalar bile gördüm. Kaldı ki elimde yedek alma imkanı varken gidip başka yerden de VDS, VPS alabilecekken böyle bir şey kesinlikle söz konusu bile değildir.

Gel zaman, git zaman 1-2 hafta geçti ve kararımızı vererek web hostingden sanal sunucuya geçtik. Yine ilk ay için kendisi bir güzellik yaparak müşteri memnuniyetine verdiği önemi yansıtmasını bildi.

Buraya kadar bir semantik içerik gibi, hikaye tadında anlattım Bundan sonrasını madde madde özetleyeceğim;
  • Yeri geldi, gecenin 2'sinde gelen saldırıların analizi için telefon ettiğim oldu. Ne saatten ötürü tek kelime etti, ne de "bu bizim sorumluluğumuzda değil" dedi
  • Yeri geldi, tamamen kendi hatamız yüzünden oluşabilecek problemlerde firmanın sorumluluğu olmamasına rağmen yardımcı olmayı bildi.
  • Yeri geldi, SSH/Putty üzerinden sunucuya 3 saat bağlı kalarak inceleme yapmak için zahmet çekti.
  • Yeri geldi, aylık ödemelerimi 5-6 gün geciktireceğim zaman başka firmalar gibi "ödemenizi yapmazsanız sistem otomatik kapatır biz bi şey yapamayız bik bik bik" demeksizin, karşılıklı güven ilişkisi çerçevesinde 5 gün bekledi.
  • Yeri geldi, kritik bir veritabanı hatasının çözümü için bilirkişiye yönlendirerek aracılık yaptı.

Kısacası kendisinin yaptığı karşılıksız iyilikler, üç kuruş kazanmayla açıklanamayacak kadar iyiliksever ve insanların mağdur olmasını değil, işlerinin görülerek sorunlarının çözülmesini ister bir tutumda olduğunun göstergesidir. Kişiliğinin ne kadar babacan bir karakterde olduğunu ben açıkçası bu 1 yıl içerisinde fazlasıyla gördüm. Sunucuma inetbase modülünü kuruyorum. Ayarları konusunda danışıyorum, bi kere de beni şaşırtma be hocam, diğer firmalar gibi "biz yoğunuz, bu bizi ilgilendirmez" falan de Yok. Onda bile yardımcı oluyor.

Yıllardır bu işlerin içindeyim, ben böyle hizmet anlayışına sahip insancıl ve parayı ikinci planda tutan bir ikinci firmaya denk gelmedim! Her ay VDS sunucumuz için kendilerine yaptığımız ödemeler kuruşuna kadar helal olsun. Teşekkürler @hasantokaloglu; teşekkürler Adımhost!

Buraya içimden geçenleri dökerek, en içten dileklerimle, abartısız, yalansız bir teşekkür konusu açmak istedim. Hosting sektöründe bu kadar mağdur, bu kadar paragöz insanların elinde siteleri oyuncak olmuş arkadaşlarımız varken Adımhost'a geçin, kaliteye adım atın, rahatınıza bakın diyorum.

Umarım okuyanları sıkmamışımdır. Bu kadar uzun utmak istemezdim ama kısa bir teşekkür de edemezdim..

Saygılarımla.