Levent37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Telif hakkı gibi düşünün eğer savcılığa başvurur ve soruların örnek veriyorum kendi hazırladığı sorular olduğunu kanıtlarsa ceza alırsınız.
Kaiser adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hukuki tarafına hakim değilim ama mantıklı düşünülürse sınav sorularında telif olmaması lazım,çünkü aynı soru çok büyük ihtimalle daha önce başka bir yerde de sorulmuştur,haliyle telif iddia eden kişi bu soruyu ilk defa kendisinin ortaya çıkardığını ispatlamalı imkansız birşey,o durumda bile telif saçma geliyor,atatürk ün doğum tarihini yada bir fonksiyonun integralini sormak kişiyi nasıl bir hak sahibi yapar bilmiyorum Konu anlatımı olsa tamam onun sahipliği ispatlanabilir ama soru kısmı imkansız
AtomCmyLMz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O okulun öğrencisi değilseniz adınıza bir yaptırımda bulunamaz. Ancak şöyle bir problem var, soruların dışarı çıkarılması yasak. Hele ki sınav kâğıdı hâlinde. Eğer böyleyse o soruları kaldırmanızı öneririm. Sonra başınız ağrır, polis gelip sınav sorularını nereden bulduğunuzla bir başlar, yasadışı bir ton şey serer önünüze.
VBuMaSTeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çıkmış sınav soruları adı altında değil de muhtemel sınav soruları adıyla açarsanız değil hocası feriştahı gelse birşey diyemez. Sorunun telif hakkı olmaz. Çok biliyorsa sorularını değiştirsin. Yata yata para almayı biliyorlar.
Teşekkürler. Soruların birçoğunu facebooktaki öğrenci gruplarından ekleyip arşiv oluşturdum. Mezun olduğum fakültenin dekan yardımcısı yollamış maili. KPSS'ye hazırlandığım süreçte bir de bu tarz işlerle uğraşmak istemiyorum. 80-100 arası vardı sanırım. Hatta şuan da siliyordum.

Dediğiniz gibi saçma ama uğraşmamak adına siliyorum. Mesajlarınız için teşekkür ederim.