Kadir alakan güzel,fakat sana ulaşmak neredeyse imkansız...playeri aldığımdan beri tam takır kullanamadım,ilk gün mail.ru playerde patladı,10-15 gün geçti ok.ru patladı.en kısa zamanda ilgileneceğini ümid ediyorum.
hocam öncelikle merhaba maalesef player bu yani ne olacağı belli değil
evet iletişimde son zamanlarda herkezle sorun yaşıyorum çünki çözüme ulaşmadan kimseye yazmayacaktım.
fakat büyük sorunlar oluştu ve çarşamba gününden beri okru üzerinde çalışmaktayım yani koskoca 4 günümü aldı.
çözüm buldum perşembe günü güncelleme geldi doğrudan cdn üzerinden cookie tutmaya başladılar sadece chromeda açılmıyordu bu akşam-gece yine ek güncelleme geldi
şimdi mozilladan hiç açılmıyor chromeda ise ilk kez bir video açıldığında açılıyor yani işin özü ben sıkıldım bunaldım beni bu kadar zorlamadı hiç birisi ve sistemleri tam oturna kadar okru maalesef orjinal player üzerinde kullanılacak.
okru kırık link kontrolu için ufak bir ara güncelleme çıkarıcam.
player maalesef böyle ben en baştada söz vermedim verememde okrunun sahibi değilim bir güncelleme gelir yöntem bulunursa uygulanır bulunmazsa alternatif çözüm aranır.
mağdur ettiğim her kim varsa kendilerinden özür dilerim player için desteğim devam edecek farklı alternatifler ve var olan sistem üzerinde geliştirmelere devam edeceğim sadece şu işleri bir düzene sokmam ve eski düzenli çalışma hayatıma dönmem gerekli buda benim kişisel sorunum.
ek olarak okrudan biraz bahsetmek istiyorum.
okru son zamanlarda tüm player sistemlerinde ek güncellemeler yapmak zorunda kaldı.
ilk başta video kaynaklarında tarayıcı-ip vs bilgileri kaydetti fakat sadece tarayıcı kontrolu etkin kaldı uzun bir süre.
son güncellemede ise api üzerinde video yayınlatan herkez çakıldı fakat çakılma sadece chrome üzerinde oldu yani bu geceye kadar apiler chrome harici tüm tarayıcılarda çalışıyordu.
chrome ise bana göre ön test aracı olarak kullanıldı ve üzerinde geliştirilme yapıldı.
bana göre bunun baş nedeni rusya vb. okrunun hedefindeki kitle tarayıcı olarak yandex ve mozilla kullanıyordu chrome en az kullanılan aynı zamanda dünya üzerindeen popüler tarayıcı oldugu için ön testlerde kullanıldı.
chrome üzerindeki yeni sistemde multipart sistemi eklendi aynı zamanda bu partlar encode edilmiş verilerdi yani doğrudan mp4 verisi olarak gelmiyordu bitrate yani bitlere ayrılıp şifreleniyordu
fakat bu şifrelemeyi yine flash üzerinden decode ediyorlardı.
yani playeri her ne kadar html5 yapsalarda flash olmadan bu sistem yürümüyordu.
flash olmadan decode işlemi yapılamadıgından bu sistemi bana göre tekrar pasife alıcaklar.
fakat hemen akabininde yani yukarıda anlattığım yöntemi kullanamayacaklarını anladıkları içindir sanırım yeni bir güncelleme yaptılar artık ana cdn üzerinden cookie oluşturuyorlar bu cookie ise özel bir adres üzerinden oluşuyordu yani bu sistemde çözüm üretmek zor yazılımcı arkadaşlar dediklerimden az çok çıakrım yapmıştırki zaten bu işi benim bildiğim bi kaç arkadaş yapıyor biri ben birisi vkpass biride vidrame
yani işin kısası okru şuan için hala sistemini oturmamış aylardır geliştirmekte oldukları yeni sistemi aktif etmiş fakat başarılı olamayıp hala geliştirme yapmaya devam etmekteler eğerki bir çözüme ulaşan varsa yada çözülmüş canlı bir demo bulursanız inceleyip uygulamaya çalışırım.