Merhabalar,

Bu konuyu açarken yeri doğru olduğunu düşünüyorum çünkü Datacenter / Veri Merkezi ile ilgili bir konu. Bu kısımda tek satış olmadığı gibi soru ve sorunlarda oluyor diye biliyorum, bundan dolayıda buraya bu konuyu açmak istedim.

Bilindik de bir söz vardır kimi arkadaşlar ellerinde candy crush joleleri ile atlayacaklar şimdiden belirteyim " la harbi merak ettim "

Sorum ise şudur ;

Bir Datacenter / Veri Merkezi ne amaçlı vardır..? Erişim sağlayıcıdır , barındırma seçenekleri oluşturur vb. cevaplar geliyor aklıma bildiğim kadarı ile. Hatam varsa affola...

Peki bu konuda asıl önemli olan husus nedir..? Uptime ? Trafik ? Hat limitleri ? Enerji ? Stabilite ? Güvenlik ? Soğutma ? vs. bunun cevabını tam doğru olarak verebilecek seviyede değilim işte bu yüzden bu kısımda sorun çıkıyor!

Yeni bir kaç projem için arayışlardayım günlerdir her zaman ki gibi ee sonuçta yıllar önce sitelerimize yapılan saldırıda herşeyi patlayan bir insan olarak kısa sürelikte olsa bu forumdan banlananda bir adamım, hakkımdır diye düşünüyorum doğruyu görmek amaçlı. 5 yılı geçti tek bir kişiye hosting sağlamayalı, test amaçlı kurduğum scriptlerinde haddi hesabı da yok...

Site uptime oranı düşükse ? Saldırı geldiğinde kovulacaksa, saldırı geldiğinde network ü kapatılacaksa o adrese sahip olan ip nin sormak istiyorum ne diye vardır hizmet? ne diye vardır datacenter... yani ben şimdi bir vds alırsam tüm r10 daki satış yapanlara yoklarsam kimisi güvenlik hizmeti veriyor kimisi vermiyor kovalayanların tüm müşterileri gidecek mi?

Gerçekten şaşırdığım için maksadım kötülemek değil kimseyede yüklenmiyorum genel anlamda konuşuyorum. Sorundan bahsetmiyorum ben, sorun teşkil edebilecek müşteriden bahsediyorum elinde olmadan hemde. O zaman bu müşteri hizmeti verene gidecek diyorum kendi kendime çok mantıklı o zaman diğerinin amacı ne ? goy goy ? kovalaklık ?

Yani bu bana şöyle geliyor ; damadının bira içmesini istemeyen fakat düğününü içkili yapan bir kayınpeder gibi.

Doğru olan ne? hatam nerede? yoksa aslında bir nevi haklısın fakat bakış açısı mı yanlış...

Su geçirmeyen saat varken, dalış yapan birisi su geçiren saat mi almalı bile bile yoksa almamalı mı .. fiyatları eş değer olduğu halde.

Yoksa kimsede ortak özellik yokmu hepsinin azıcık ucundan mı almalı hizmetleri?

Şunca yıllık hatrım var ise; konuyu bozmayalım gerçekten fikir alışverişi yapalım. Kötü bir amacım yok gerçekten merak yürümek nasip olmasın ki.

Ben en iyisi yıllar önce söylendiği gibi aterimi oynamaya devam edim...

Saygılarımla,