Bilgilendirme için teşekkürler arkadaşlar.

skyline adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Access point alacaksınız. Sinyal arttırıcı wifi sinyali alıp tekrarlatıyor ama access point wifi veya kablodan aldığı sinyali wifi veya kablolu olarak veriyor
Ama buradaki kabloluyu kablosuza çevirdiğini söylüyor ? Böyle bakınca sanki ikisi de aynı işi yapıyor ama adları farklı gibi duruyor. Anlayamadım.

Hunper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer kablo dairenize geliyor ve siz onu kablosuza çevirmek istiyorsanız access point veya repeater değil Router cihazı satın alın derim. Hem yönetimsel olarak daha fazla fonksiyona sahiptir hem de access pointlere nazaran daha istikrarlı çalışır.

Router'ın amacı kablolu bağlantıyı kablosuza çevirmek ve yönetimi elinizde tutmaktır. Çok daha performanslıdır ve çoğu zaman 4 portlu olur(extra avantaj) ve denk özelliklerde daha ucuzdur.

Access pointin asıl amacı ise kablosuz bağlantıyı tekrar kablosuz olarak alıp dağıtmaktır. Çoğu zaman tek portlu olur ve daha pahalıdır denk özelliklerde.
Bana komplike, çok fonksiyonlu bir şey gerekmiyor. Evim küçük zaten. Hem kabloyu bir salona bir çalışma odama götürmeyim hem de Connectify benzeri programlarla uğraşmayım diyerek kablosuz yapan bir şey (!) arıyorum. İkisi de kabloluyu kablosuz yapıyor-muş. Ucuz olarak da bu ikisi denk geldi.

Bunlar içerisinde veya router olarak önerdiğiniz marka-model var mı ?