Arkadaslar selamlar,
Bir host firmasinda bir sozluk sitem bulunuyor (yabanci dil - turkce ceviri tarzi sozluk). Bugun baktigimda hostumdaki wp_config.php dosyasindaki DB ismi, db kullanicis, sifre, host vb. bilgileri degistirilmis. Neyse ben yine kendi host bilgilerimi ekleyerek siteyi aktif ettim ama bunun oncesinde sifir kurulmus wordpress gibi sitem bombostu.
Bunun uzerine bilgi almak amacli ticket actim, aldigim cevaplar hep "sizin sucunuzdur, bizim tarafimizda suc yok" tarzindaydi. Neyse dedim, bi log vb. yok mu bi bakin hangi ipden kim nerden girmis nedir ne degildir ciksin ortaya, aldigim cevap su oldu:"Tek tek siteleri takip etme gibi imkanımız teknik olarak bulunmamaktadır.Sadece hosting sunucuların da 10 binden fazla site barınmaktadır. Loglar günlük sıfırlanmaktaıdır. Sunucu üzerinde herhangi problem bulunmamaktadır."
Loglarin gunluk sifirlanmasi ne kadar mantikli? Benim wp_config.php dosyamin degistirilmis olmasi, her turlu sorundan kaynaklanabilir, bu tamam, faka bir host firmasinin "binlerce site var, herkesin logunu tutamayaiz maalesef gunlerce" demesi mantikli mi?
Bilmedigimden soruyorum, ben simdi bunuyapani mahkemeye verecek olsam, kayitlari alacagim yer host firmasi degil mi? "Loglar gunluk siliniyor" ne kadar mantikli bir cevap? bilgilendirirseniz sevinirim. Ciddi cidddi sinirlendim aksam aksam.