Merhabalar,

Godaddy'de bulunan bir alan adını dış transfer yapmadan önce yanlışlıkla irtibat bilgilerini güncelledim. Transfer işlemi başlattıktan sonra aşağıdaki e-posta geldi:

Alıntı
Talep ettiğiniz aktarım reddedildi, çünkü GoDaddy Alan Adı Sahibi Değişikliği politikasını kabul ettiğinizde 60 günlük bir aktarım kilidini seçmiştiniz.

Güvenlik nedenleriyle, alan adı sahibinin adını, soyadını veya kurum adını değiştirirseniz, alan adını aktarımına 60 günlük bir kilit konulacağını onaylamaktasınız. Onayını verdiğiniz için, Alan Adı Sahipleri arasında Kayıt Aktarımı konulu ICANN Politikasının Bölüm 3(6) içeriği, aktarım talebinizi reddetmemize izin vermektedir.

https://www.icann.org/resources/page...-2012-03-07-en

Kilidin hata ile başlatıldığını hissediyorsanız, bir incelemeyi talep etmek için review60@secureserver.net adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Saygılarımızla,
GoDaddy Alan Adı Hizmetleri
Bu durum ile karşılaşanları Google üzerinden aradığımda R10daki konularda 60 gün boyunca işlem yapılamayacağı Godaddy üzerinde yenilemek yapmak zorunlu olduğu ile ilgili yazılar okudum.

Godaddy Türkiye numarası 0 850 766 14 90'u 5 dakika önce arayarak durumu anlattım.

Bu 60 günlük kilidin zorunlu olmadığı, review@godaddy.com adresine durumu anlatan e-posta gönderebileceğim, 1-2 gün içerisinde kilidi açıp dönüş yapacakları, bu kilidin çalınma durumlarını önlemek adına olduğu hakkında bilgi verdiler.

Zaten e-posta içerisinde yazıyordu ancak emin olamamıştım:

Alıntı
Kilidin hata ile başlatıldığını hissediyorsanız, bir incelemeyi talep etmek için review60@secureserver.net adresinden iletişim kurabilirsiniz.
E-postayı Türkçe olarak da yazabileceğimi ancak çeviri işlemleri için Godaddy Türkiye ofisi ile tekrar görüşmeler yapacaklarından süre uzayacağını, İngilizce olarak yazılması halinde 1-2 günde işlemin tamamlanacağını söylediler.

review60@secureserver.net ve review@godaddy.com adreslerine ingilizce olarak e-posta gönderdim. Beklemedeyim.

Diğer firmalarda da bu şekilde olması gerekli.

Bunu bilenler vardır ancak ben de dahil çoğu kişi bu kilidin açılamaz olduğunu düşündüğü için konuyu açma gereği duydum.

Herkese iyi çalışmalar