karacoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5 milyon TL'yi projeye ayırdığını söylüyor. Yani kendi parasını ayırmış anladığım kadarıyla. 5 milyon iyi bir para fakat bahsettiği miktar, proje için abarttığınız kadar yüksek bir miktar değil.
Zaten bu para direkt saniyede elden çıkan bir şey değil. Personel Maaşları, Reklam Bütçesi vs. böülünüyor ve zaman içerisinde onu kullanıyor. Belki 3 sene için ayırdığı bir bütçedir.

"Bir site" diye küçümsediğiniz sistemin devasa derecede masrafları var.

Böyle bir Startup'ın giriş aşamasında aylık sadece 50.000 - 60.000 TL gideri olur.
2-3 kişilik ufak bir Yazılım Ekibi'nin aylık maaş masrafı minimum 15-20.000TL.
Bu işin Pazarlama, Sosyal Medya, İletişim departmanında çalışacak insanlarda var.
Amazon'da veya Türkiye'de host edilecekse; minimum 3-4.000 TL hosting masrafı olacaktır.
Başlangıçta 6-7 kişinin çalışacağı bir startup için ideal bir ofis içni en yine 3-4000 TL kira ödeyecektir her ay. Çalışanlara alınacak cihazlar vs.
Bahsettiğim rakamlar azalıp artabilir ama toplandığında "bir site" nin bu kadar masrafı olabiliyor.

Ben böyle girişimlerde çalıştım, o yüzden söylüyorum. Ismarlama haber olduğu belli oluyor burdan fakat gerçekte olabilir, balon bir haber de olabilir bilemem...
Ama ortada dalga geçilecek bir konu yok.
Benzer bir cevap ben yazacaktim hocam.
viral olabilir fakat 5 m bende 3-4 seneye yayilmis bir yatirim olacagini dusunuyorum.

Yazilim reklam vs diyorsunuz tamam . Ama ofis personel maaslari gibi seyler bir hayli tutacaktir.

Zamaninda yakala.co forumda bedavaydi simdi nerde...