PPuNisHeRR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam burdan sorsam sizin için bir mahsuru olmaz sanırım hem benim gibi merak eden arkadaşlarda cevabını almış olur.

Aslında sorulcak pek soru yok. İnşaat mühendisliği ne biliyim bir ürün ortaya çıkarıyorsunuz bir bina oluyor işte bunu ben yaptım diyorsunuz herşey somut ama bilgisayarda öyle değil herşey soyut.
1-)Okurken okulda ne gibi eğitimler veriyorlar(Üniversiteden üniversiteye göre değişir tabi ama ön bilgide olabilir.). ?
2-)Mezun olduktan sonra İş imkanı nasıl ?
3-)Mesleğin zorlukları nelerdir ?
4-)Şantiyede mi çalışıyor sunuz yoksa ofis ortamında mı ?
5-)Meslekte yükselmek zor mu ?
6-)Kendi işinizi kurmayı düşündünüz mü ? yoksa bu meslekte kendi işini kurmak çok zor mu ? Sadece parası olanmı yapabiliyor ?
Aileden herhangi bir zenginliğimiz yoksa sürekli işçi olarak mı çalışmak zorundayız yoksa kendi işimizi kurabilir miyiz ?
7-)Sizce bilgisayara göre daha fazla refah seviyesine sahip olabilir miyiz ?
8-) İşten eve geldiğinizde kafanız rahat oluyor mu ?
1 - Temel Fen ve Matematik derslerinin yanında mühendislikle ilgili dersleri görüyorsun.

2 - İş imkanı genel itibariyle çevrene ve kendine bağlı. Ben bilgisayardaki kadar yaygın olacağını düşünmüyorum.

3 - Bu meslekte düzeni yakalamak biraz zor. Özelde çalışma şartları ağır ve yorucu olabilir. Genellikle ofis vb. temiz ortamlar olmayacak.

4 - Her ikisinde de çalışıyorum. Yeri geldiğinde ofisteyim yeri geldiğinde kontroller için şantiyelere gidiyorum.

5 - Bu tamamen size bağlı. Fakat öyle büyük çaplı yükselmeler vs. zor olur bu meslekte. Bu konuda en çok dikkat ettikleri şey deneyim. Yani Bilg. Müh.deki gibi kısa zamanda parlamak bu meslek için çok da geçerli değil.

6 - En masrafsız olarak proje ofisi açabilirsiniz. Bunun dışında ister istemez bir miktar başlangıç sermayesine ihtiyaç var ve bu sermayeler direkt kolayca kazanılabilecek miktarlar değil.

7 - Bu tamamen size bağlı bir durum. Ama şunu rahatça söyleyebilirim ki, teknoloji alanında refahta olan çalışan sayısı bizim sektörden fazladır. Maddi olarak kastetmiyorum sadece. Bu meslek gerçekten yorucu ve yıpratıcı. Para kazanmak da bir yere kadar insanı teselli edebiliyor.

8 - İşe göre değişir; ama genelde inşaat olayları 7/24 devam ettiğinden gecenin bi yarısı bile arayanlar olabiliyor. Genelde özelde iki haftada bir ya da haftada bir gün tatildir. Ondan da bir şey anlayamıyor insan. Haftanın yorgunluğu bile atılamıyor.

Netice itibariyle:

Her şey sana ve hedeflerine bağlı. İleride kendini nerede görmek istiyorsan, ona göre planını yap. İstediğin ve inandığın her meslekte başarılı olabilirsin.